Acasa InternationalExterne Hosni Mubarak pledează nevinovat

Hosni Mubarak pledează nevinovat

scris de C.F.V.
2 afisari

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a pledat nevinovat la acuzaţiile de corupţie şi complicitate în uciderea de protestatari, la prima audiere a procesului său istoric, desfăşurată miercuri la Tribunalul penal din Cairo.

tablou Hosni Mubarak

foto: Agerpres

Spectacolul, transmis în direct la televiziunea de stat, a fost ce mai mare umilinţă pentru fostul preşedinte al Egiptului de când a fost îndepărtat de la putere cu aproape şase luni în urmă, în luna februarie, după 18 zile de revoltă. Miercuri, 3 august, ziua începerii procesului, a fost prima dată când egiptenii l-au putut vedea pe Mubarak, – bolnav, palid, întins pe o targă într-o cuşcă de metal, la 83 de ani, cu cei doi fii stând protector alături de el, în ţinute albe de deţinuţi – de la 10 februarie, când a rostit un provocator discurs televizat, refuzând să demisioneze.

În sala de judecată, un procuror a citit acuzaţiile împotriva lui Mubarak – că a fost complice alături de ministrul său de interne în uciderea premeditată şi cu intenţie a unor protestatari paşnici şi că el şi fiii săi au primit cadouri (cinci vile în valoare de 7 milioane de dolari) de la un proeminent om de afaceri, Hussein Salem, în schimbul garantării unui preţ redus într-o tranzacţie cu terenuri de stat pentru a construi un complex turistic în staţiunea Sharm el Sheikh.

‘Da, sunt aici’, a spus Mubarak, ridicând uşor mâna, când judecătorul i-a cerut să se identifice şi să-şi ţină pledoaria. ‘Eu neg toate aceste acuzaţii complet’, a spus el, potrivit Agerpres.

În faţa Academiei de Poliţie din Cairo, unde se desfăşoară procesul, protestatarii urmăreau audierile pe un ecran imens, strigând în batjocură, ‘Atunci cine a făcut-o’. Unii şi-au fluturat pantofii spre ecran, în semn de dispreţ, conform relatării AP.

După înlăturarea de la putere în februarie, Mubarak s-a dus la reşedinţa sa din Sharm el Sheikh, apoi în aprilie a fost plasat în arest într-un spital din staţiune, unde a fost internat pentru probleme cardiace. Doctorii spun şi că este tot mai deprimat.

5 comentarii

cozmin 03-08-2011 - 21:53

L-au umilit,un proces inuman,o lume a nemilei,o lume dintr-o ideologie a unei religii Islamice barbare,o lume a evului mediu,o rusine a contemporanitatii.

urbos 03-08-2011 - 22:51

Stii sobolane, exista o tara unde oamenilor si se injecteaza otravuri in vene, mai le baga niste curent electric, mai le da sa inspire niste gaz pana crapa, si e o tara care se pretinde civilizata.
Mai e si o alta tara, plina de sobolani care put a usturoi, niste animale cere-si ciuntesc copiii la nastere dupa niste ritualuri barbare, o tara de ucigasi de copii inca din vechime, un stat artificial facut prin furt, un stat terorist si primitiv langa o mare moarta.

Giurgiu Crişan 04-08-2011 - 09:08

gresesti, Cozmine. Strauss-Kahn a fost tinut intr-o inchisoare adevarata, dus cu catusele puse la spate , cu acuzatia de ris ca ar fi violat o zdrahoanca de 32 de ani, una care daca i-ar fi dat un brinci lui Stauss-Kahn l-ar fi facut afis in perete.Pentru comparatie Mubarak e tinut in spital de lux si adus cu tot cu pat, cu elicopterul, la tribunal. Asa ca nu mai vorbi tu de religie barbara si de lipsa de civilizatie acolo.

urbos 04-08-2011 - 16:21

In schimb fii sigur ca tovarasu „cozmin” s-a masturbat pana la orgasm urmarind executia lui Saddam.

Giurgiu Crişan 04-08-2011 - 09:01

în urma unor acorduri între americani şi unele state din Orientul Mijlociu SUA plătesc anual stipendii aşa: Israel; 3 miliarde$ anual. Egipt 3 miliarde $ anual. Siria si Iordania cite 1,5 miliarde $ anual. Astea sint sumele stabilite in urma acordului din 1967.Nu cunosc sumele actuale.Deci Mubarak a fost sustinut de americani zeci de ani.Vad ca acum il lasa pe mina justitiei egiptene care numai justitie nu este.Se dovedesc niste porci americanii astia.E limpede ca Mubarak a luat unele masuri nepopulare fiind presat de americani.Cind platesti 3 miliarde de dolari unei tari ai si niste pretentii.Acum Mubarak singur e bun de plata si s.u.a. se fac ca nu le fierbe oala acolo.
Asa o sa faca si cu Basescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult