Acasa InternationalExterne Hoţi de cupru: 12.000 de persoane reţinute în Spania

Hoţi de cupru: 12.000 de persoane reţinute în Spania

scris de M.A.
4 afisari

Aproape 12.000 de persoane au fost reţinute în Spania, în ultimii 4 ani, ca parte a unui plan naţional de combatere a furtului de cupru.

cupru

Ministerul de Interne de la Madrid nu oferă statistici din punct de vedere al cetăţeniei infractorilor. Potrivit datelor publicate marţi, au fost recuperate peste 600 de tone de cupru, în valoare de peste 4 milioane de euro, transmite Radio România Actualităţi. Preţul cuprului creşte şi scade în raport direct cu numărul furturilor de cablu din Madrid sau Barcelona, dar şi din alte zone ale Spaniei, arată analizele Ministerului de Interne: de la 3.200 de dolari tona, cât era acum şase ani, astăzi 1.000 de kilograme de cupru costă aproape 10.000 de dolari. Secretarul de stat pentru securitate, Antonio Camacho, spune că operaţiunile comune ale Poliţiei şi Gărzii Civile, împreună cu funcţionari ai fiscului, încearcă să prevină furtul, vânzarea şi distribuţia pe pieţele internaţionale. Motivul principal este că infractorii sustrag elemente de cupru care fac parte din reţelele de telefonie, cale ferată sau instalaţii agricole.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult