Hrana viitorului: banane în loc de cartofi | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Hrana viitorului: banane în loc de cartofi

Hrana viitorului: banane în loc de cartofi

scris de D.P.
4 afisari

Schimbările climatice ar putea transforma bananele în una din principalele surse de hrană pentru milioane de persoane, relevă un studiu citat de BBC News.
Experţii Grupului Consultativ privind Cercetarea din Agricultură (CGIAR) afirmă că bananele ar putea înlocui cartofii ca sursă de hrană în unele ţări în curs de dezvoltare. În plus, maniocul şi fasolea pestriţă ar putea deveni surse alimentare mult mai importante în contextul creşterii temperaturii. Oamenii vor fi nevoiţi să se adapteze la feluri de mâncare noi şi variate din moment ce recoltele tradiţionale sunt puse în pericol, atrag atenţia autorii studiului.

Răspunzând unei solicitări din partea Comisiei ONU privind securitatea alimentară la nivel mondial, un grup de experţi în domeniu a analizat posibilele efecte ale schimbărilor climatice asupra a 22 din cele mai importante produse agricole din lume. Experţii anticipează că recoltele principalelor trei tipuri de cereale în funcţie de caloriile pe care le oferă – porumbul, orezul şi grâul – se vor diminua în numeroase ţări în curs de dezvoltare.

Cartoful, care creşte cel mai bine în zone cu temperaturi mai răcoroase, ar putea avea de asemenea de suferit în contextul creşterii temperaturii şi al amplificării instabilităţii vremii. Autorii studiului susţin că aceste provocări ‘ar putea aduce o deschidere spre cultivarea unor varietăţi de banane’ la altitudini mai ridicate, chiar şi în acele locuri unde în prezent se cultivă cartofi. Dr. Philip Thornton, unul din autorii cercetării, a declarat pentru BBC News că, deşi au de asemenea factori de constrângere, bananele ar putea fi totuşi un bun substitut pentru cartofi în anumite locuri. ‘Nu este neapărat un glonţ de argint, dar ar putea exista locuri unde, în contextul creşterii temperaturilor, bananele ar putea fi o opţiune spre care micii proprietari s-ar putea îndrepta’, a afirmat el.

8 comentarii

vodka 31-10-2012 - 22:56

O baba balana mananca o banana babana, dar o baba babana mananca o banana balana.

Huhu Ciu 01-11-2012 - 05:56

Cartoful va ramine mincarea de baza pentru ca e mult mai ieftin decit bananale si poate fi cultivat oriunde, inclusiv pe munti, si pe terenuri sarace cu pamint amestecat cu pietris!

BULA 01-11-2012 - 07:21

Mai potrivite ar fi paiele, in special pentru boii din estul Europei, care le permit ovreilor sa le cumpere pamantul stramosesc.

http://www.youtube.com/watch?v=vfGfuNjqOt4

Erwin.de 02-11-2012 - 20:55

idem pentru bulaitul…..

destinul 03-11-2012 - 11:05

Numai critica pe antisemiti!Astia de elimina!
Fii destewpt si ignoreazai,vine vremea lor ca la Ziua!!!!!!

digital 02-11-2012 - 21:04

ja banana,erwine!
e făcută pentru alde ca tine,așa!
hahaha!
dreq de tâmpit!
ce se electrizează ca un cartof…..

Erwin.de 03-11-2012 - 12:26

Banana si cancerul o sa le inghiti tu cretinule.
eu voi continua sa ma plimb cu Mercedesul meu si
sa-mi permit sa consum icre negre si sa calatoresc
de 3 ori pe an……
Hai sictir tu si toate excrementele ca tine!

destinul 03-11-2012 - 11:03

O gasca de antisemiti si antisemitism tradidional romanesc.
Neam de tzigani!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult