Acasa InternationalExterne HRW: Armata siriană se află la originea atacului chimic

HRW: Armata siriană se află la originea atacului chimic

scris de M.A.
4 afisari

Armata siriană se află, foarte probabil, la originea atacului cu arme chimice comis luna trecută lângă Damasc, a afirmat marţi Human Rights Watch într-un raport.

HRW: Armata siriană se află la originea atacului chimic

HRW: Armata siriană se află la originea atacului chimic

Organizaţia de apărarea drepturilor omului afirmă în acest raport de 22 de pagini, publicat în Statele Unite, că probe credibile „sugerează puternic” faptul că forţele armate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad au lansat acest atac.

Human Rights Watch trage aceste concluzii din analizarea declaraţiilor unor martori la atacul comis pe 21 august la Ghouta, a unor informaţii despre sursa probabilă a atacurilor, unor fragmente de arme folosite şi simptomelor prezentate de victime, transmite Mediafax.

„Fragmente de obuze şi simptome ale victimelor atacului de la 21 august, la Ghouta, constituie elemente de probă credibile cu privire la armele folosite”, a declarat directorul HRW pentru situaţii de urgenţă Peter Bouckaert.

„Aceste elemente de probă sugerează puternic faptul că forţele Guvernului sirian sunt cele care au lansat aceste obuze încărcate cu arme chimice asupra suburbiilor Damascului în acea dimineaţă”.

Potrivit HRW, acest tip de obuze şi lansatoare folosite în acest atac sunt „deţinute şi utilizate în mod exclusiv” de armata siriană.

De asemenea, probabil că a fost folosit gaz sarin, a adăugat HRW, care precizează că două tipuri de obuze par că au fost utilizate, şi anume un obuz de 330 de milimetri echipat cu o încărcătură capabilă să poarte o cantitate mare de agenţi chimici lichizi şi un obuz mai mic, de 140 de milimetri, capabil să poarte 2,2 kilograme de sarin.

Statele Unite afirmă că peste 1.400 de persoane, inclusiv peste 400 de copii, au fost victime ale gazelor în cursul atacului, un bilanţ care se află la originea ameninţărilor preşedintelui american Barack Obama cu acţiuni militare împotriva regimului sirian.

18 comentarii

Salut 10-09-2013 - 15:06

Aha, filiala civila a CIA zice (de fapt bate apa in piua) la fel cu filiala militara. Tz, tz, tz, ce surpriza…!

ValVerde 10-09-2013 - 15:16

Bou n-are idei multe, dar macar sint fixe. Si e tenace !!! Nu pierde nici o ocazie de a ne aduce aminte ca e bou!

ValVerde 10-09-2013 - 15:56

Shuiera conspiratia pe pasune?

CIA e-n toate
E-n cele ce sint
Si-n cele ce miine vor ride in soare.

Da cu tine nu le merge, copitatule, ca tu ii detectezi…vai cum ii mai detectezi, desi nu umbla cu ochelari si cu tricouri care zic CIA pe piept…cu tine nu le merge ca ai nitroglicerina anti CIA in coarne.

Boul dibaci !!!

Salut 10-09-2013 - 16:03

Get a life you stupid cow !

MalVerde 10-09-2013 - 19:39

„Sugereaza puternic” dar dovedeste un pirtz!
Iar umblam cu fotografii trucate si alte saddamisme bushite?
Ca miine vii sa zici ca la Hiroshima era ciupercarie, de unde si confuzia, si nicidecum explozie atomica.

UnUL 10-09-2013 - 16:21

Absolut corect, ValVerde. Legătura dintre CIA și Human Rights Watch (care, de altfel, a făcut de-a lungul timpului multe afirmații exagerate sau contestabile) e ca aceea dintre mine și împăratul Japoniei.

Salut 10-09-2013 - 16:24

O avea limbrici imparatul Japoniei, ca si el e om. Tu doar ca nu ai sansa sa fii limbric de imparat, altfel, tot limbric ramai….

UnUL 11-09-2013 - 13:25

…glăsui tenia Salaud.

Salut 11-09-2013 - 13:29

Nici macar nu ai imaginatie, mai sluga!

UnUL 11-09-2013 - 13:40

Să-mi irosesc imaginația pe o fecală puturoasă ca tine? Regret : o pot utiliza mult mai bine în altă parte.

ValVerde 10-09-2013 - 15:14

Human Rights Watch

Human Rights Watch is a nonprofit, nongovernmental human rights organization made up of more than 280 staff members around the globe. Its staff consists of human rights professionals including country experts, lawyers, journalists, and academics of diverse backgrounds and nationalities.
Established in 1978, Human Rights Watch is known for its accurate fact-finding, impartial reporting, effective use of media, and targeted advocacy, often in partnership with local human rights groups. Each year, Human Rights Watch publishes more than 100 reports and briefings on human rights conditions in some 90 countries, generating extensive coverage in local and international media.
With the leverage this brings, Human Rights Watch meets with governments, the United Nations, regional groups like the African Union and the European Union, financial institutions, and corporations to press for changes in policy and practice that promote human rights and justice around the world.

ttp://www.hrw.org/node/75136

Sint de la CIA, da-i in p.. ma-sii !
Daca nu-s rumegatori si nu tin cu boii, sint imperialisti !!!

urbos 10-09-2013 - 15:42

Adevaru e ca daca esti de la CIA, scrie pe tine „CIA”, iti mai da si niste ochelari negri. Ma lindic ma, vino si tu cu alta demonstratie ma.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 10-09-2013 - 15:53

Eu nu inteleg de CIA se preocupa de-o problema atit nesmnificativa, si nu-si concentreaza toata atentia si fortele pentru eutanasierea ciinilor vagabonzi din Romania! Pe cine intereseaza ca arabii au ajuns sa se omoare intre ei, dindu-le – in sfirsit – o sansa evreilor sa-si mai ia si ei un concediu?

Ionel 10-09-2013 - 19:19

Facetiva rezerve de roti si cauciucuri de biciclete ca acum se inchide conducta cu petrol de la arabi sau o sa va dati cu trotineta de o sa va sara capacele . Razboiul e inevitabil.

un crestin 10-09-2013 - 20:30

“Aceste elemente de probă sugerează puternic faptul….”, „informatii despre sursa probabila a atacurilor”, si asa mai departe…
– Nu se vand la noi potcoave de la iepe demult moarte – cum bine spunea Eminescu..

Cum de HRW doesn’t watch crestinii decapitati si bisericile crestine arse in Egipt si Siria ? Fratii musulnmani au multi frati la toate nivelele. e clar cristal.

ANCUTA 10-09-2013 - 21:05

PUTIN ESTE SALVATORUL IMAGINII USA!
Ce a „pierdut” Russsia:
a) rusinea de a nu apara un prieten;
b) dispretul ascuns al Wermacht-ului;
c) o mare nava, care va constitui cel mai mare depozit de arme chimice al … Russsiei;
d) supararea Chinei;
e) atacarea statului Israel de catre fanaticii statali arabi.

jan dinu 10-09-2013 - 21:40

–E timpul ca turcii sa le scoata patibularilor rumani fotbalul din cap –!
Un scor ramine valabil Rumania 1 – Turcia 3 !!
Deja este 1-0 pentru turci …. eliminareaaaaaaa urmeaza !!
JD-USA

digital 10-09-2013 - 21:57

e timpul ca turcii să i-o tragă șoldovencei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult