Acasa InternationalExterne Ianukovici a fost dat in judecata pentru negarea Holodomorului

Ianukovici a fost dat in judecata pentru negarea Holodomorului

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost dat in judecata pentru negarea Holodomorului din anii ’30 ca fiind genocid impotriva poporului ucrainean, a anuntat luni partidul nationalist RUH (Miscarea Populara din Ucraina), potrivit RIA Novosti. Intalnirea preliminara in cazul cetateanului ucrainean Vladimir Volosiuc impotriva sefului statului pentru apararea onoarei si demnitatii va avea loc marti, la instanta Pecersk din Kiev.


In petitia lui Volosiuk se precizeaza ca declaratia lui Ianukovici din 27 aprilie de la Strasbourg, prin care nega Holodomorul ca genocid impotriva poporului ucrainean, a compromis onoarea si demnitatea reclamantului. Prin declaratiile sale, Ianukovici a incalcat pur si simplu normele legale ale Ucrainei din „Holodomorul din anii 1932-1933 din Ucraina”, de la 28 noiembrie 2006, avand in vedere ca chiar in primul articol se spune in mod explicit ca „Holodomorul din anii 1932-1933 din Ucraina este un genocid impotriva poporului ucrainean”, iar al doilea articol prevede ca „negarea publica a Holodomorul din Ucraina 1932-1933 drept genocid este recunoscut ca un abuz in memoria milioanelor de victime ale Holodomorului, denigrarea poporului ucrainean si reprezinta o actiune ilegala”, a precizat Volosiuk.

El a cerut instantei sa ia o decizie prin care sa forteze presedintele sa ceara scuze public in fata reclamantului si a poporului ucrainean. Informatia nu a fost negata, dar nici confirmata de instanta kieveana Pecersk.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS