Acasa InternationalExterne Ianukovici: Bucurestiul si Chisinaul sa perceapa Kievul ca pe un “partener puternic”

Ianukovici: Bucurestiul si Chisinaul sa perceapa Kievul ca pe un “partener puternic”

scris de M.A.
1 afisari

Ucraina trebuie să fie mai activă în apărarea intereselor sale în relaţiile cu România şi Republica Moldova, a declarat preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, în cadrul unei întâlniri cu şefii misiunilor diplomatice ucrainene în străinătate, relatează Ukrainian News Agency.

„Sunt necesare eforturi suplimentare pentru soluţionarea problemelor cu România şi Republica Moldova, fără compromisuri în (detrimentul) intereselor noastre naţionale”, a declarat Ianukovici. El a subliniat că Bucureştiul şi Chişinăul „trebuie” să înceapă să perceapă Kievul ca pe un „partener puternic”, transmite Mediafax.


Preşedintele ucrainean a declarat, de asemenea, că doreşte o participare mai activă a ţării sale în soluţionarea conflictului transnistrean. „Sarcina practică în câmpul securităţii este participarea la soluţionarea conflictului transnistrean. Trebuie să accelerăm acest proces pe teren, pe baza principiilor inviolabilităţii suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului”, a spus el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult