Acasa InternationalExterne Ianukovici confunda Bucovina cu statiunea Bukovel

Ianukovici confunda Bucovina cu statiunea Bukovel

scris de Ziua Veche
49 afisari

.Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a gafat din nou joi incurcand nordul Bucovinei cu statiunea de schi Bukovel, situata in regiunea Ivan Frankivsk, relateaza Kyiv Post, citat de Agerpres.


In cadrul unei intalniri cu guvernatorii regiunilor ucrainene la Lviv (vest), Ianukovici a propus ca Ucraina sa concureze pentru dreptul de a gazdui Jocurile Olimpice de Iarna din 2022 in Bucovina. El a spus ca de multa vreme urmareste cu atentie dezvoltarea infrastructurii turistice din Bucovina (n.red. – nordul Bucovinei, sub ocupatie ucraineana) regiunea Cernauti, dar apoi a vorbit doar despre Muntii Carpati.
Ulterior, intr-o conferinta de presa, Anna Gherman, adjuncta sefului administratiei prezidentiale de la Kiev, a precizat ca presedintele Viktor Ianukovici a avut in vedere statiunea montana Bukovel din Carpati. Ea a indemnat presa sa nu transforme in ceva senzational inexactitatea prezidentiala, deoarece – desi in regiunea Ivano-Frankivsk – statiunea Bukovel se afla la limita regiunii Cernauti.

Nu este pentru prima oara cand Ianukovici se incurca in denumiri geografice. De exemplu, la o conferinta de presa din 27 august 2009, el a confundat Kosovo cu Muntenegru, iar in 14 ianuarie 2010, in timpul unei vizite in regiunea Harkov, li s-a adresat locuitorilor centrului raional Balakleia: „Va salut cetateni ai Balaklavei!” (Balaklava este situata in Crimeea).

0 comentariu

Liviu 29-04-2010 - 22:02

Scuze sa va cereti voi ca la adapostul ipocriziei cu patriotismu’ si apararea drapelului tarii cam traiti degeaba din banii nostrii … EU SCRIU NOAPTEA PENTRU CA ZIUA MUNCESC CA SA POATA AVEA APARAREA BUGET SI PENSIONARII MILITARI PENSII DE LA BUGET SI NU DE LA FONDUL ALA DE PENSII UNDE SE DUCE O PARTE DIN BANII MEI !!! Matale in particOler ar trebui sa dai mai des pe la oglinda si sa vezi daca nu cumva ti-au iesit gradele acelea de suPT piele … Ca vaZ ca faci „investigatii” cu privire la ora postarii ! Vezi ca in trecut se afisa si o parte din IP asa ca poti chiar sa vii sa ma cauti sa-mi dai un cap in gura barbateste, militareste !!! Vii intai si scrii de-o soacra saraca, vai de capul Iei, care ia o biata pensie militara de urmas, dupa care-l aduci in discutie pe unchi-tu’ mare patriot si suferinda de un patriotism feroce si apoi „servesti” bomboana pe coliva din pozitia pe care o ai clar si pe care ai avut-o dintotdeauna … Mai umbla pe la ipocrizie nenicule ca miroase rau de tot in jurul LU’ matale !!!

Mai degraba ai grija matale la sechelele acelea de care am scris si vezi de ca’ta-ti un psihiatru (da nu militar …) cat mai curand ! Poate-ti recomanda „cineva-ul” ala de care scrii unul, ca „al-amar” are medicamentatie prescrisa bine numai ca ori o ia diluat ori nu mai are bani deloc sa o ia … Matale ai, ca vaZ ca te lupti pe acilea pentru ca sa se mentina pensiile mari ca sa apuci si matale atunci cand ‘oi iesi ! Adica sa apuci niste bani nemunciti din cei pe care-i fac eu … Uite ca mai sunt pe aici si oameni „cerebrali” pe care nu-i puteti pacali si cu toata ipocrizia pe care va scremeti sa o aveti tot nu reusiti ! Si apropo’ pana una-alta armata asta patrioata a cam tras in aia de zice ca-i apara si care le da de mancare … Ca patriotismu’ si steagu’ nu sunt ceva abstract ! Eu zic sa mai tineti capetele plecate cateva zeci de ani si dupa aceea puteti comenta si zice cate ceva … Luati exemplu de la polonezi, daca puteti !!!

Liviu 04-05-2010 - 21:55

Tuturor „patriotilor” romani le recomand cu cea mai mare caldura filmul „Parfum de femeie” (titlul original este „Scent of a women” – ceea ce inseamna mult mai mult decat s-a tradus la noi) in care se arata ceea ce inseamna sa fii cu adevarat un militar, cum reactioneaza un militar adevarat la vremuri (colonelul Frank Slade s-a orbit pur si simplu ca sa nu mai vada degradarea morala a armatei si a societatii americane !!!) si care este raspunsul la „corectitudinea politica” si la globalizare ! Pe langa subiectul principal al filmului, in plan secund, se produce de fapt o drama si mai mare: pervertirea sufletelor tinerilor !!! Filmul arata ce inseamna sa ai onoare, ce inseamna sa spui NU si sa ai demnitate si curaj. Mai presus de exceptionala scena in care colonelul in rezerva orbit in misiune (actiune voita, ca o iesire din mizeria in care se indreptau lucrurile in corectitudinea politica si globalizarea lumii !) danseaza tango cu o frumoasa femeie intr-un restaurant, este mesajul extraordinar care este transmis tinerilor si poporului american. Este semnalul de alarma pe care regizorul impreuna cu scenaristul si scriitorul nuvelei il trag in 1992 asupra directiei nesanatoase spre care se indreapta educatia tinerilor americani. Urmariti macar scena finala in care colonelul Frank Slade, desi orb, da o lectie de mare patriotism si educatie „civililor” dintr-un liceu american privat de varf (adica nu unul de duzina din circuitul public !!!).

Cam asta este … Lumina este stinsa demult aici la noi !!!

1 7 8 9

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult