Acasa InternationalExterne Iațeniuk: Putin vrea o nouǎ Uniune Sovieticǎ și eliminarea Ucrainei

Iațeniuk: Putin vrea o nouǎ Uniune Sovieticǎ și eliminarea Ucrainei

scris de Z.V.
3 afisari

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, l-a acuzat pe Vladimir Putin cǎ are drept obiectiv eliminarea Ucrainei ca stat independent și de a crea din nou Uniunea Sovieticǎ.

Iațeniuk: Putin vrea o „nouǎ” Uniune Sovieticǎ și eliminarea Ucrainei (Foto:eurotv.md)

Iațeniuk: Putin vrea o „nouǎ” Uniune Sovieticǎ și eliminarea Ucrainei (Foto:eurotv.md)

Arseni Iațeniuk a declarat, sȃmbǎtǎ, 13 septembrie, ȋn cadrul unei conferințe la care au luat parte politicieni și oameni de afaceri din UE și Ucraina cǎ ”Scopul lui Vladimir Putin este reprezentat nu doar de regiunile (separatiste din est) Donețk și Lugansk. El vrea să ia întreaga Ucraină și să o elimine ca stat independent. Ideea de a avea un acord bilateral (de pace) cu Rusia nu este cea mai bună. Sunt pentru așa-numitul format de la Geneva, cu SUA, UE și Rusia; nu suntem dispuși pentru a desfășura negocieri bilaterale cu Rusia”. La opt zile dupǎ intrarea în vigoare a unui acord de încetare a focului încheiat de Kiev și separatiștii proruși din estul Ucrainei, premierul a subliniat cǎ este prematur de spus că s-a convenit un acord de pace, în condițiile în care Putin dorește să existe un ”conflict înghețat” în Ucraina. „Ideea de a avea un acord bilateral (de pace) cu Rusia nu este cea mai bună. Eu susţin aşa-zisul format de la Geneva, cu Statele Unite, UE şi Rusia. Nu suntem suficient de puternici să purtăm negocieri bilaterale cu Rusia„, a adăugat șeful guvernul ucrainean, potrivit mediafax.

Ȋn aceși timp, Arseni Iațeniuk a privit cu ochi buni noile sancțiuni impuse Moscovei de către UE și SUA și a subliniat că măsurile respective constituie o amenințare majoră pentru economia rusă. Conform premierului ucrainean, NATO este ”singurul instrument” de protecție pentru Ucraina, țară al cărei ”agresor principal” este Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult