Acasa InternationalExterne Îi deranjează alt referendum. Pe cine mai pun tunurile Philip Gordon şi Germania

Îi deranjează alt referendum. Pe cine mai pun tunurile Philip Gordon şi Germania

scris de M.A.
9 afisari

După ce au terminat cu România, Philip Gordon (SUA) şi Germania au pus acum tunurile pe David Cameron şi Marea Britanie. Tot legat de un referendum.

Îi deranjează alt referendum. Pe cine mai pun tunurile Philip Gordon şi Germania

Îi deranjează alt referendum. Pe cine mai pun tunurile Philip Gordon şi Germania (foto: photojournalist-tgh.tv)

SUA l-au avertizat săptămâna aceasta pe David Cameron, premierul britanic, asupra pericolelor organizǎrii unui referendum privind calitatea Marii Britanii de stat membru al Uniunii Europene. Philip Gordon (n.red. – celebru în România pentru intervenţiile legate de referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu) a pus la îndoialǎ valoarea unui referendum, dupǎ ce campania premierului de a modifica termenii apartenenţei Marii Britanii la UE a fost atacatǎ şi de Bruxelles şi Dublin. Cu doar câteva sǎptǎmâni înaintea unui discurs important al lui Cameron, în care se presupune cǎ va promite organizarea unui referendum privind “noua plasare” a Marii Britanii în UE, secretarul adjunct pentru probleme europene al Administraţiei SUA a atras atenţia cǎ “referendumurile au dus adesea la izolaţionismul unor ţǎri”, scrie RADOR.

“Dorim o Uniune Europeanǎ deschisǎ cǎtre exterior, din care sǎ facǎ parte Marea Britanie. Avem de câştigat când UE este unitǎ, când vorbeşte la unison şi când urmǎreşte interesele noastre comune în lume şi în Europa”, a spus Philip Gordon în timpul unei vizite la Londra şi a adǎugat: “Vrem ca Marea Britanie sǎ aibǎ o voce puternicǎ în acea Uniune Europeanǎ. Acesta este interesul Americii.”

Gordon a subliniat cǎ depinde de Marea Britanie sǎ stabileascǎ rolul sǎu european dar, referindu-se explicit la încercǎrile de renegociere a calitǎţii de membru UE, el a afirmat: “Este corect sǎ spunem cǎ orice orǎ petrecutǎ la un summit UE în dezbateri asupra structurii instituţionale a Uniunii Europene înseamnǎ o orǎ mai puţin petrecutǎ în discuţii despre modul în care putem rezolva provocǎrile noastre comune legate de locuri de muncǎ, creştere economicǎ şi pace în întreaga lume”.

Intervenţia lui Gordon, aflat la Londra pentru convorbiri cu ministrul pentru afaceri europene David Lidington, evidenţiazǎ îngrijorarea Washingtonului faţǎ de sondajele de opinie, care aratǎ o creştere a sprijinului în favoarea retragerii Marii Britanii din UE, în condiţiile în care prim-ministrul se pregǎteşte sǎ prezinte cum va repatria prerogativele puterii de la UE. Este de aşteptat cǎ David Cameron sǎ spunǎ în discursul sǎu cǎ, dacǎ va fi ales cu majoritate în 2015, se va folosi de revizuirea Tratatului UE menitǎ sǎ instituie noua conducere a zonei euro, pentru a repatria unele prerogative.

Nici Germaniei nu îi plac referendumurile

Germania avertizează Marea Britanie să nu încerce să „şantajeze” Uniunea Europeană cu o eventuală ieşire din această structură, afirmând că într-o astfel de eventualitate ar avea mult de pierdut şi Londra, nu numai Bruxelles-ul. Preşedintele Comisiei germane pentru afaceri europene, Gunther Krichbaum este de părere că un posibil referendum în Marea Britanie pe tema statutului de membru al Uniunii Europene ar putea fi un dezastru economic şi ar putea paraliza întreaga Europă. Marea Britanie are nevoie de o Europă stabilă şi de pieţe care funcţionează. Nu poţi să creezi un viitor politic încercând să şantajezi alte state – a răspuns el, după ce a fost întrebat cum va reacţiona Germania la ameninţările guvernului de la Londra, care vrea să blocheze modificarea Tratatului european, dacă nu i se garantează reformele pe care le cere. Dacă Marea Britanie va pierde piaţa unică, va fi un dezastru pentru economia sa dacă va părăsi Uniunea. Va slăbi organizaţia şi ideea de Europă, dar de asemenea va slăbi poziţia britanică faţă de întreaga lume – a adăugat politicianul german. transmite RRA.

În ciuda avertismentelor sale, guvernul de la Londra a oferit un puternic semnal că este pregătit să scoată ţara din Uniunea Europeană. Într-un interviu acordat presei germane, ministrul de finanţe, George Osborne a declarat că Marea Britanie ar putea fi forţată să recurgă la această măsură în cazul în care nu poate fi negociată o nouă relaţie cu Bruxellesul

36 comentarii

Zenovia-Zamfira 13-01-2013 - 19:14

Tarile de mana a III-a sa stea afara din Schengen macar 25-30 de ani. Tarile de mana I-a, care e numai una, e bina sa fie la conducere. Iar tarile mai obisnuite (de mana a II-a) sa bage de seama, indata cazi in intr-a III-a de nu iti iei seama!

Dar, daca trece criza, se schimba treaba, suntem prieteni si ne pupam, mai ales de importati de la noi.

(domnul Bula stie chestia bine aci)
(mana a III-a sau cameruneze, de la Cameron, dar si de la Camerun, caci sa fi de mana a III-a este ca si cum ai fi negru, deci discutia sclaviei este deschisa)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-01-2013 - 19:34

@
PITZI-POAN&CO :
Nu esti tocmai tu indrituita sa invetzi
Perfidul Albion de comportamente democratice !
Sugestie : Potriveste tamponul ,emani iarasi miroase !
De cherhana cu hirinca stricata, carevasazica a vaginita !

digital 13-01-2013 - 19:39

nu prea ți-a ieșit gioco-di-mana,vezi poate-ți iese diseară la una mică!
hitlerista-purcelușă se joacă cu kurul gol pe lângă ..lla sculată,a multor națiuni care abia o așteaptă la colț!
să vedem ce va face cu frunzele!

Antibasistul 14-01-2013 - 01:51

Timpisi domnul meu ,valet de trefla? Ce are su_la cu prefectura?Ce vrei sa faci cretinel cu frunzele, vad ca esti dus bine astazi. Treci la subiect Frunzitzo!

Antibasistul 14-01-2013 - 10:52

Ciufulici-10 nickuri a postat deasupra!

Zenovia-Zamfira 13-01-2013 - 19:46

Bah, care au euroi in banca, sa-i pastrezi, ca mai pe la anu vreu sa-mi cumpar fo 20-30 de chile sa-mi pun in loc de tapet in pivnita, ca e de plastic, tine la tavaleala si se duce mai usor mirosul de mucegai de la muraturi.

Europeanuul 14-01-2013 - 01:19

Aici cred ca ai confundat monezile! Marea Britanie a ramas la pfundul britanic, iar daca ei intradevar doresc sa iese din UE, atunci este crystal clear (pentru toata lumea) ca centrul ala financiar londonez se va muta la Frankfurt /Main. Atunci sa vezi show, imobiliarele in the London City se vor prabusi cu 40%.

Tache 14-01-2013 - 03:17

Sa ne aducem aminte ce a spus Regina Maria : Anglia nu pierde niciodata razboaiele.
Fara Regina Maria, Romania ar fi pierdut si in WW1.

BULA 14-01-2013 - 04:31

Bisnitarule, nu ai in cap decat „skolko ?”. Ne-ai inebunit cu imobiliarele si cu specula de orice fel. Puterea unei tari e data de productia industriala, de calitatea fortei de munca si a sistemului de invatamant, de dotarea armatei, de resursele de care dispune.
Pentru tine totul se reduce la a face bani din specula. Umbli cu ochii beliti dupa chilipiruri. Iti lipseste total experienta data de contactul cu productia de bunuri materiale. De asta ii desconsideri si ii socotesti prosti pe cei care fac productie.

Europeanuul 14-01-2013 - 13:41

Vai ce gogoman esti mai Bula. Eu am enumerat un dezavantaj (si cateva efecte) al iesirii Marei Britanii din UE.

geek-a-contra 13-01-2013 - 19:36

parerea mea? Ro sa-si fac bagajele si sa paraseasca UE si NATO. sint curios cine va plinge, cine va avea de cistigat si cine ar avea de pierdut.

p.s. daca cineva isi inchipuie ca Ro va ramine libera si independanta de toata lumea se inseala amarnic….. joitzica, fii barbata!

urbos 13-01-2013 - 22:07

La o astfel de miscare, toata Securitatea ar face stanga-mprejur si si-ar oferi serviciile rusilor. Bashina ar domni inca 20 de ani, ca rusii nu se impiedica nici macar de formalitati.

Zenovia-Zamfira 13-01-2013 - 22:25

hm, deci nu te-au saltat pentru Timisoara si 300 de lei rroma. sau ai intrat in ilegalitate si te ascunzi?

Antibasistul 14-01-2013 - 01:45

corect!

Antibasistul 14-01-2013 - 15:19

Postarea de deasupra e a lui Ciufutici-10 nickuri, NU a mea.

Tache 14-01-2013 - 03:22

Romania sa paraseasca UE, dar sa ramana in NATO. Turcia este in NATO si este bine-mersi. Natalitate buna, 10% crestere economica.

BULA 14-01-2013 - 04:34

Ca ce chestie sa ramanem in NATO, ca sa ne calareasca americanii si sa ne faca tinta pentru termonuclearele rusilor ?

Paul din Ohio 14-01-2013 - 04:59

Ai dreptate BULA. Romania trebuie mai intai sa iasa din NATO si imediat dupa aceea, din UE. Numai astfel, Romania nu va fi calarita de NIMENI si nicio termonucleara nu va lovi Romania. Poate Ungaria sa fie lovita si Polonia (sau si Bulgaria), dar in niciun caz Romania.

Zenovia-Zamfira 13-01-2013 - 19:43

STRICT SECRET, ARDE DUPA CITIRE

Marile misculatii financiare iesite la iveala, nu sunt decat partea minora, o prima transa, pentru ca hapul „salvarii” sa fie mai usor de inghitit, iar pierderile sa fie transferate statelor. Aici e vorba de o schema Ponzi gigantica si generala. Iar fara „crestere economica” nu mai poate fi ascunsa.

Englezii se pregatesc.

briel 13-01-2013 - 21:49

citesti si tu de-alea …
poate iti place evreutul E. Spitzer (mie, da); cand era sa deschida gura si sa zica … i-au inchis-o.

digital 13-01-2013 - 22:04

evreuții,bată-i norocul de evreuți,când fut buha c ând o dau de pământ!!!

tomi 13-01-2013 - 23:09

degetel bata-te norocul bestie dulce si alba,doar sa ma pis pe tine si gata ceaiul. Bade degetel vad ca te maninca limba ca e ca nu e vorba de evrei dar la tine imbercilule ideea este fixa , dar ce mai fenomen specific schizofreneiei care-ti macina creierii….

Ereticul 14-01-2013 - 00:20

Faza cu mictiunea si ceaiul e luata din teoriile hau$tologilor, n`asa?
Mai precis, povestesc niste „negustori de ciolane fictive” cum ca ovreii, de sete, in timpul calatoriilor cu trenul, se pisau unul in gura celuilalt, pe principiul .. „si gata ceaiul” 🙂

tomi 14-01-2013 - 01:42

Ereticule pe linga faptul ca nu ai umor, denoti usoare tendinte de paranoia prin denaturarea unor idei care matale ti se par normale ,asa cum te crezi si profesor de gramatica. Treaba cu trenul si pisatul l-ai visat probabil in cadrul unui cosmar de dementa, dar ca voi va mincati cacatul asta este real si verificat.=Va pute gura de la o posta a fecale.

Ereticul 14-01-2013 - 08:36

N-am visat. Episodul respectiv e descris in Cartea Neagra a lui Carp. Daca nici dvs. nu-i acordati credit, nu stiu cine ar trebui s-o faca …

urbos 14-01-2013 - 01:40

Javrele americanesti nu de grija UE mor, ci dimpotriva, nu vor sa piarda o coada de topor.
Iar Germania trebuie sa scape cat mai repede de japita Merkel.

BULA 14-01-2013 - 05:12

UE nu va fi niciodata un stat federal, cu legislatie valabila in toate tarile, cu o limba oficiala. cu servicii secrete si armata, cu un plan de dezvoltare care sa duca la uniformizarea nivelului de trai si la descurajarea emigrarii, cu tot ce tine de atributele unui stat puternic. In spatele facaturii UE se ascund interesele fostelor puteri coloniale din Vest. Iar SUA se foloseste de guvernele marioneta din tarile pe care le-a invins in al 2-lea razboi mondial, ca sa bage inverse.

andra 14-01-2013 - 06:15

Mesajul este urmatorul: provocarea pentru UE o constituie IESIREA DIN CRIZA printr-un proiect de natura sa favorizeze cresterea economica si dezvoltarea durabila a tarilor emergente.

Cu riscul redundantei (repetitio est mater studiorum), Romania este primul beneficiar al Uniunii Europene, prin urmare, suntem direct interesati de evolutiile economice si politice ale „nucleului dur” european. Cu o singura conditie: pe viitor, nu dorim o UE bazata imigratie, forta de munca ieftina si mentinerea statelor est-europene in saracie si subdezvoltare.

Concluzie: interesul COMUN al Romaniei si cel al Marii Britanii rezida in promovarea politicilor de coeziune si reducere a decalajelor de dezvoltare intre regiunile europene. In felul asta, Occidentul nu va mai fi asaltat de milioane de imigranti lipsiti de cele mai elementare drepturi economico-sociale si culturale, in timp ce partidele populisto-extremiste, care fac cariera gratie fenomenului migratiei, se vor trezi lipsite de sursa puterii,.

BULA 14-01-2013 - 06:26

Romania a „beneficiat” de distrugerea industriei, ca sa dispara presiunea economica asupra fostelor puteri coloniale din Europa de Vest, repectiv a „beneficiat” de jefuirea resurselor naturale si de o legislatie potrivnica dezvoltarii capitalismului autohton, ala sanatos, bazat pe productie.

Antibasistul 14-01-2013 - 10:13

SUA e condusa si jefuita enorm de evrei, la fel restul lumii, tot evreii au dat jos pe regele Frantei in 1778, si pe tarul Rusiei in 1918 pentru ca vroiau sa acapare si puterea politica, NU DOAR CEA ECONOMICA.

O aduna tura MAFIOTA de tilhari…

Antibasistul 14-01-2013 - 10:33

acapare=acapareze

Antibasistul 14-01-2013 - 15:16

Postarea de deasupra e a lui Ciufutici-10 nickuri, NU a mea.

tomi 14-01-2013 - 21:01

Ba antiule dar tu esti dus rau. Cred ca voi interveni sa reiei socurile electruice la ospiciu. Ma taticule zii merci ca noi avem grija de tine, nu te parasim. Sa vezi tu ce bucurie va fi la Jimbolia cind te vei reintoarce acolo, deja baietii pregatesc curelele sa te lege. Aparatele sint incalzite sa iei din prima zi citeva sedinte de mare voltaj !!!

Antibasistul 14-01-2013 - 21:15

Tomi vad ca nu uiti tratamentul ce-l primesti zilnic la sanatoriul veselilor din Jimbolia.
Mai stai pe la geamurile cu gratii cersind tigari de la trecatori?
Mie mila de tine te-as scoate de acolo amaritule, doar parintii tai au dreptul sa te scoata, dar au dat ortul popii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult