Acasa InternationalExterne Imaginile dezastrului lăsat de cutremurul din Maroc

Imaginile dezastrului lăsat de cutremurul din Maroc

scris de C.P.
108 Afisari

Cutremurul devastator de sâmbătă din Maroc a luat viața la peste 2000 de oameni, potrivit celui mai recent bilanț transmis de autorități.  

Ministerul de Interne din Maroc a anunţat sâmbătă seara un nou bilanţ: 2.012 persoane au fost ucise şi 2.059 rănite, dintre care 1.404 sunt în stare critică.

Supravieţuitorii îşi petrec noaptea în aer liber în Munţii Atlas, după ce seismul a distrus case şi sate întregi, având cel mai ucigător bilanţ din ultimele şase decenii.

Localnicii încă mai căutau supravieţuitori îngropaţi pe versanţi, unde casele din cărămidă de lut, piatră şi lemn brut au fost puse la pământ.

Vechiul oraş istoric Marrakech a suferit, de asemenea, pagube importante.

Marocul a declarat trei zile de doliu naţional

 

Seismul a avut, potrivit institutului american de monitorizare geologică USGS o magnitudine de moment 6,8 şi s-a produs la o adâncime de numai 18,5 kilometri, în timp ce epicentrul său a fost localizat la 72 km sud-vest de Marrakech.

Forţele armate marocane vor desfăşura echipe de salvare pentru a furniza în zonele afectate apă potabilă curată, provizii alimentare, corturi şi pături, a adăugat aceasta.

Cutremurul, care a avut loc în jurul orei 23.00 (sâmbătă, 1.00, ora României), a afectat o porţiune din lanţul muntos Atlas. Undele seismice au fost resimţite până la Huelva şi Jaen, în sudul Spaniei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat că peste 300.000 de persoane au fost afectate în Marrakech şi în zonele învecinate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS