Acasa InternationalExterne UPDATE: Împuşcături şi morţi în Parlamentul cecen

UPDATE: Împuşcături şi morţi în Parlamentul cecen

scris de Ziua Veche
5 afisari

UPDATE, ora 09.50: Un atentator-kamikaze şi-a detonat explozibilul în sediul parlamentului cecen din centrul capitalei Groznîi, ucigând, potrivit primelor informaţii, două persoane, transmite RIA Novosti, preluata de Agerpres.


“În momentul în care autoturismele cu deputaţi intrau pe teritoriul parlamentului, odată cu acestea a intrat şi un vehicul la bordul căruia se aflau terorişti. Unul dintre ei a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa, alţi doi s-au strecurat mai aproape de sediul parlamentului, unde s-au angajat într-un schimburi de focuri cu dispozitivul de protecţie şi pază”, a declarat o sursă din forţele de ordine cecene. Întregul personal civil al parlamentului a fost evacuat, zona fiind înconjurată de forţele de ordine.

Agenţia France Presse transmite că sediul parlamentului cecen a fost atact de rebeli, care au ucis câţiva membri ai dispozitivului de securitate şi au luat ostatici.

–––––––––––––––––––-

Un schimb de focuri a avut loc, marţi, în Parlamentul din Cecenia, republică instabilă din Caucazul rus, a anunţat agenţia Interfax, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine locale.Potrivit sursei citate, incidentul s-a soldat cu moartea mai multor persoane.

Agenţia RIA Novosti, preluata de Mediafax, care are un corespondent la faţa locului, a confirmat că mai multe focuri de armă s-au auzit în apropierea Parlamentului în cartierul Leninski din Groznîi, capitala cecenă. Pentru moment nu a putut fi obţinută nicio confirmare oficială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult