Acasa InternationalExterne În ce condiţii îşi dă demisia guvernul grec

În ce condiţii îşi dă demisia guvernul grec

scris de C.P.
17 afisari

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a declarat joi pentru un post de radio australian că guvernul de la Atena ar putea demisiona în caz că majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminică în favoarea propunerii de acord a creditorilor țării, relatează AFP.

guvernul grec demisie‘Am putea demisiona, dar o vom face în spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea după noi’, a declarat ministrul. ‘Credem că verdictul poporului trebuie respectat’, a mai spus ministrul de finanțe, conform căruia ‘nimic nu s-a sfârșit’ iar negocierile cu creditorii țării vor fi reluate după referendum.

‘Nu sunt un prim-ministru care să rămână în post fie că plouă, fie că e vânt’, a afirmat anterior premierul stângii radicale Alexis Tsipras, întrebat în legătură cu eventuala sa demisie în cazul în care grecii vor vota majoritar în favoarea propunerii de acord a creditorilor de săptămâna trecută.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri în presa elenă, aproape un grec din doi (46%) are intenția de a vota ‘nu’ la referendum, dar proporția a scăzut puternic după introducerea restricțiilor de mișcare a capitalului, de la 57% în urmă cu două zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult