Acasa InternationalExterne In Cipru se intra doar cu test negativ pentru COVID-19 şi autorizaţie de călătorie

In Cipru se intra doar cu test negativ pentru COVID-19 şi autorizaţie de călătorie

scris de Misu Andrei
37 afisari

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Cipru, noile măsuri intrând în vigoare la data de 23 iulie, scrie Agerpres.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile cipriote, arată MAE într-un comunicat de presă, condiţiile aplicabile cetăţenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

  •  categoria A – state considerate cu risc redus, pentru care nu se solicită prezentarea unui test negativ pentru infecţia cu COVID-19;
  •  categoria B – state considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19;
  •  categoria C – state din care se poate călători în Republica Cipru numai cu îndeplinirea anumitor condiţii, respectiv deţinerea unei autorizaţii de călătorie, a unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 şi, în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

MAE precizează că România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia.

Potrivit noilor măsuri, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetăţenilor care vin din statele incluse în categoria C după cum urmează:

  • cetăţenii ciprioţi şi cetăţenii străini cu rezidenţă legală în Cipru pot intra cu condiţia obţinerii autorizaţiei de călătorie şi a prezentării testului molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19;
  • alte categorii de persoane, care provin din state încadrate la categoria C, pot intra doar cu condiţia obţinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile vor fi transmise prin intermediul poştei electronice la email-ul: covid19@crmd.moi.gov.cy.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult