Acasa InternationalExterne În ciuda zvonurilor,Mubarak a anunţat că mai rămâne la putere

În ciuda zvonurilor,Mubarak a anunţat că mai rămâne la putere

scris de Roland Catalin Pena
5 afisari

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a anunţat că îşi va delega din puteri vicepreşedintelui Omar Suleiman, conform Constituţiei, adăugând că cei care şi-au pierdut viaţa în revoltele din Egipt nu au murit degeaba şi transmiţând că împărtăşeşte durerea celor care şi-au pierdut rude. Mubarak îşi păstrează poziţia de preşedinte şi asigură controlul asupra procesului de reforme, fără a da curs solicitărilor de a demisiona.


Hosni Mubarak, faron până la toamnăEl a confirmat joi într-un discurs adresat naţiunii că nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte, adăugând că cei care şi-au pierdut viaţa în revoltele din Egipt nu au murit degeaba şi a transmis că împărtăşeşte durerea celor care şi-au pierdut rude, transmite Agerpres.El a spus că va transfera puterea pentru a arăta că cererile protestatarilor vor fi îndeplinite prin dialog. „Am văzut că se cere să deleg puterile preşedintelui către vicepreşedinte conform Consituţiei„, a spus Mubarak spre sfârşitul discursului său televizat de 15 minute. Acest articol este folosit pentru a transfera puterile dacă preşedintele nu poate să-şi îndeplinească ‘temporar’ datoriile, dar acest lucru nu înseamnă că va demisiona.

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a declarat în discursul adresat naţiunii că nu va accepta niciodată dictate din străinătate, dar şi că cererile protestatarilor sunt legitime.

Egiptul se îndreaptă „‘zi de zi”‘ spre un transfer paşnic al puterii, a declarat preşedintele Hosni Mubarak, adăugând că s-a angajat să protejeze Constituţia până când se va întâmpla acest lucru.

Protestarii din Piaţa Tahrir din centrul capitalei egiptene Cairo şi-au scos pantofii şi i-au agitat în semn de protest faţă de discursul preşedintelui Hosni Mubarak adresat naţiunii, relatează Reuters.
Protestatarii au strigat „Jos cu Hosni Mubarak” şi „Pleacă, pleacă” în semn de mânie faţă de discursul în care preşedintele nu şi-a anunţat demisia, ci doar predarea unor atribuţii vicepreşedintelui Omar Suleiman.
În plus, liderul de la Cairo a confirmat în acelaşi discurs că nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte, putând de asemenea anunţa ridicarea stării de urgenţă.
Vicepreşedintele egiptean Omar Suleiman a făcut apel la manifestanţi să se întoarcă la casele lor, într-un discurs susţinut după alocuţiunea adresată naţiunii de către preşedintele Hosni Mubarak. Suleiman a cerut oamenilor să fie uniţi şi să privească în viitor.

2 comentarii

Ereticul 11-02-2011 - 00:20

„Hosni Mubarak a spus că nu va accepta niciodată dictate din străinătate, dar şi că cererile protestatarilor sunt legitime.”

Fratia musulmana e locala si este o cerere legitima a protestatarilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult