Acasa InternationalExterne În lipsa acestora, România se află în topul ţărilor cu cel mai mic număr de decese produse pe autostrăzi

În lipsa acestora, România se află în topul ţărilor cu cel mai mic număr de decese produse pe autostrăzi

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Cu 16%, Belgia şi Spania au avut cea mai mare rată de decese survenite pe autostradă, în timp ce România şi Polonia au înregistrat cea mai mică rată, de 1%, potrivit unui studiu european privind siguranţa rutieră, publicat miercuri de Irish Times, citat de Agerpres.

Un total de 71% din accidentele rutiere mortale din Irlanda între 2007 şi anul trecut au avut loc pe drumurile rurale, potrivit Consiliului European de Siguranţă a Transporturilor, cu sediul la Bruxelles.

Procentajul din Irlanda este cu 15% peste media celor 27 de state din UE şi cu doar 2% mai mic decât cel din Estonia, unde s-a înregistrat cea mai mare rată a accidentelor pe drumurile rurale.

Pe ultimul loc în Europa s-a situat Ciprul, cu doar 33% dintre decese survenite pe drumurile rurale.

În acelaşi timp, numărul de decese pe autostrăzile şi pe drumuri urbane din Irlanda este printre cele mai scăzute dintre ţările studiate.

Doar 2% dintre accidentele rutiere mortale se petrec pe autostrăzile irlandeze, prin comparaţie cu o medie europeană de 7 procente, în timp ce pe drumurile urbane procentajul este de 27%.

0 comentariu

cititor vechi 22-04-2010 - 16:33

Dar ce jurnal micut aveti! Fefe, esti pe drumul cel bun, ai inceput sa te specializezi in telegrame….Se vede ca ti-e lene sa scrii! De aia s-a dus dracului ziua!

Laura Spataru 22-04-2010 - 21:38

Nu chiar de aia s-a prabusit ZIUA. Oricum, este intr-adevar foarte mic jurnalul de azi. Dar e ca si cu un jurnal real: daca nu ai ce scrie, nu scrii. Nu? 😉

stl.ro 23-04-2010 - 12:00

redactia stl.ro ureaza la multi ani celor cu numele de gheorghe din ziuaveche.ro si nunumai

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult