Acasa InternationalExterne Încă o țară europeană va expulza diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Cehia

Încă o țară europeană va expulza diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Cehia

scris de Misu Andrei
99 Afisari

Autoritățile slovace au decis expulzarea a trei diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Cehia, după scandalul diplomatic care a erupt săptămâna trecută și care a pus din nou pe poziții adversative Rusia și țări ale Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul guvernului Slovaciei, Eduard Heger, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Şeful guvernului de la Bratislava a explicat că Slovacia a luat această măsură în semn de solidaritate cu Republica Cehă, care a declarat sâmbătă că va expulza 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014. La scurt timp după decizia Bratislavei, Rusia a ripostat anunţând că va expulza, la rândul său, trei diplomaţi slovaci aflaţi la post la Moscova.

Cehia a acuzat sâmbătă serviciile secrete ruse de orchestrarea unei explozii mortale pe teritoriul ceh în 2014, presupuşii autori fiind identificaţi drept aceiaşi cu cei suspectaţi de Londra în dosarul otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal, în 2018. Premierul ceh Andrej Babis a declarat că explozia de la Vrbetice (estul Republicii Cehe) în care două persoane au murit a fost „un atac terorist fără precedent pe teritoriul” Cehiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult