Acasa InternationalExterne Incendiu într-o tabără de migranți din Grecia

Incendiu într-o tabără de migranți din Grecia

scris de M.I.
4 afisari

Mii de migranți au fugit luni seară din tabăra Moria aflată pe insula Lesbos din cauza unui incendiu aparent provocat intenționat, a informat poliția locală, citată de AFP.

Migrants and riot police stand outside the Moria refugee camp as a fire

Între 3.000 și 4.000 de migranți au fugit din tabăra Moria”, a declarat o sursă din cadrul poliției, subliniind că vântul puternic intensifică incendiul. Aceasta a menționat că nu are „nicio îndoială” în legătură cu faptul că incendiul a fost declanșat intenționat.

Nu este pentru prima dată când izbucnesc incendii în taberele suprapopulate, însă niciodată până în prezent nu a fost necesară o evacuare atât de masivă.

Pe insula Lesbos se află 5.650 de refugiați și migranți pentru 3.500 de locuri de cazare, conform statisticilor prezentate luni de guvernul grec.

Majoritatea sunt blocați pe insulă după intrarea în vigoare, la 20 martie, a acordului dintre UE și Ankara care prevede trimiterea sistematică în Turcia a celor sosiți după această dată. Cei mai mulți au solicitat azil și așteaptă în Lesbos rezultatul demersului lor, care poate dura luni întregi.

Aproximativ 150 de minori găzduiți în tabără au fost trimiși, tot pe insulă, la un alt sit special pentru copii, a adăugat sursa.

În prezent, în Grecia se află peste 60.000 de migranți și refugiați, potrivit datelor oficiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS