Acasa InternationalExterne Incendiu la Sagrada Familia

Incendiu la Sagrada Familia

scris de C.P.
7 afisari

Update. 16.36. Potrivit autorităţilor locale din Barcelona, bărbatul reţinut pentru incendierea catedralei Sagrada Familia ar fi handicapat mintal. Cercetările continuă.

————–

Update. 13.10. Un bărbat a fost arestat ca presupus autor al unui incendiu izbucnit marţi dimineaţă, la ora 10.30, ora Spaniei, în celebra catedrală Sagrada Familia din Barcelona. În mai puţin de 40 de minute toţi turiştii care vizitau catedrala au fost evacuaţi, informează presa catalana.

————————-

Catedrala din Barcelona, Sagrada Familia, opera a celebrului arhitect Antoni Gaudi, a fost evacuată, marţi, în urma izbucnirii unui incendiu. Oficialităţile locale au declarat că nu există răniţi.

Incendiu la Sagrada Familia

Wikipedia despre Sagrada Familia

Sagrada Família (Sfânta Familie) este o uriașă biserică din capitala Cataloniei, Barcelona (în nord-estul Spaniei). Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882. Numele oficial este Temple Expiatori de la Sagrada Família (în catalană).

Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost făcut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viață fiind dedicați în exclusivitate acestuia. Estimările inițiale, bazate pe tehnicile de construcție ale începutului secolului 20, preconizau un termen de câteva sute de ani pentru terminarea construcției. Gaudi ar fi comentat, în legătură cu aceast termen: „Clientul meu nu se grăbește”. În prezent termenul estimat este anul 2026. După moartea lui Gaudi, în 1926, lucrările au continuat sub conducerea lui Domènech Sugranyes, până în 1936, când au fost întrerupte de Războiul Civil Spaniol.

La 7 noiembrie 2010, Papa Benedict XVI a sfințit biserica și a ridicat-o la rangul de „minor basilica”

Ştirea se actualizează

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult