Acasa InternationalExterne Incendiu la Turnul Radio-Televiziunii ruse “Ostankino” (video)

Incendiu la Turnul Radio-Televiziunii ruse “Ostankino” (video)

scris de A.H.
2 afisari

Un incendiu a izbucnit marţi seară la Centrul de radio şi televiziune Ostankino, au informat mass-media locale, preluate de ITAR-TASS.

‘Potrivit raportului preliminar, incendiul a izbucnit la etajul al şaselea al centrului de televiziune situat pe strada Akademika Koroleva’, din capitala Rusiei, potrivit surselor amintite. Martori oculari au confirmat că la etajul al şaselea al clădirii respective se puteau observa dâre de fum.

Incendiul izbucnit marţi seara la Turnul Radio-Televiziunii ruse Televiziune „Ostankino” a fost stins şi nu s-au înregistrat răniţi, transmite ITAR-TASS, citând un reprezentant al Ministerului pentru situaţii de urgenţă.

Conform centrului de presă al Turnului, care a confirmat informaţia, în timpul incidentului a fost suspendată emisia televiziunii publice, dar între timp, canalul şi-a reluat transmisia. În momentul izbucnirii incendiului, din clădire au fost evacuaţi peste o mie de oameni, care au revenit la locul de muncă după stingerea focului.

Un incendiu a mai izbucnit la Ostankino la 22 iunie, când nu a fost necesară evacuarea oamenilor. Însă cel mai mare incendiu înregistrat aici a fost în anul 2000, când trei etaje ale turnului au ars complet şi trei persoane au murit, aminteşte ITAR-TASS.

Turnul Ostankino a fost construit în anii 1963-1967. Înălţimea turnului cu tot cu catarg este de 540 de metri. Turnul are două spaţii de observare – unul închis cu sticlă, la înălţimea de 337 de metri, şi unul deschis, la 340 de metri deasupra solului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult