Acasa InternationalExterne Update.Incendiu urias in Israel

Update.Incendiu urias in Israel

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Update vineri, 13.15. Autorităţile israeliene au anunţat decesul a 41 de persoane, din care 36 gardieni de închisoare, în incendiul de pădure izbucnit joi, cel mai grav din istoria Israelului, iar flăcările continuau să facă ravagii vineri în apropiere de portul Haifa.


Incendiul, a cărui origine este încă necunoscută, nu a fost nici până în prezent controlat, vântul înteţind flăcările care se extind pe terenul împădurit.

„Până în prezent au fost înregistraţi 41 de morţi, din care 36 de gardieni de închisoare”, potrivit serviciilor medicale, citate de Mediafax.

Gardienii decedaţi, din care numeroşi aparţin comunităţii arabe druze, se aflau la bordul unui autobuz suprins de flăcări, afirmă poliţia.

„Autobuzul urma să suplimenteze personalul centrului de detenţie Damon, în curs de evacuare, pentru a securiza transferul deţinuţilor către alte închisori”, a explicat administraţia penitenciarului.

Poliţia nu a putut furniza un bilanţ definitiv, deoarece doar 11 cadavre au fost identficate, mai multe persoane sunt date dispărute şi căutările continuă pe teren pentru a descoperi alte posibile victime, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.

Un incendiu de pădure uriaş a izbucnit, joi după-masă, în Israel, lângă Haifa, în apropierea Munţilor Carmel. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, printre aceştia aflându-se pompieri şi paznici ai unei închisori din apropiere.
Cel puţin 40 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost evacuate, relatează Realitatea.net.

Flăcările au cuprins şi închisoarea Damon, în care se aflau aproximativ 500 de deţinuţi palestinieni. Un autobuz cu 50 de deţinuţi care erau transportaţi din calea focului s-a răsturnat şi a fost cuprins de flăcări.

Potrivit oficialităţilor, incendiul s-a răspândit alarmant de mult, într-un timp foarte scurt, din cauza vântului puternic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult