Acasa InternationalExterne Începe împărțirea Lunii. Marile puteri au semnat un acord pentru pacea pe suprafața selenară

Începe împărțirea Lunii. Marile puteri au semnat un acord pentru pacea pe suprafața selenară

scris de Misu Andrei
129 afisari

Cooperarea internațională pe lună și în jurul acesteia, ca parte a programului Artemis, face un pas înainte odată cu semnarea Acordurilor Artemis între NASA și mai multe țări partenere. Acordurile prevăd transparenţa activităţilor, interoperabilitatea sistemelor naţionale, împărtășirea datelor științifice, dar și înfiinţarea unor „zone de securitate”, anunţă NASA.

Acordurile au fost semnate de Australia, Canada, Italia, Japonia, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.

Foto: Twitter/Andrew McCarthy

Partenerii se vor asigura că activitățile lor respectă acordurile în desfășurarea cooperării viitoare. Cooperarea internațională cu privire la Artemis este menită nu numai să consolideze explorarea spațiului, ci și să consolideze relațiile pașnice între națiuni.

„În esență, acordurile Artemis vor ajuta la evitarea conflictelor în spațiu și pe Pământ prin consolidarea înțelegerii reciproce și reducerea percepțiilor greșite. Principiile care stau la baza acordurilor vor păstra pacea. Călătoria Artemis este spre Lună, dar scopul Acordurilor este un viitor liniștit și prosper”, a declarat Mike Gold, directorul NASA pentru relații internaționale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult