Acasa InternationalExterne UPDATE – Incidente la Londra pe London Bridge (video)

UPDATE – Incidente la Londra pe London Bridge (video)

scris de C.S.
13 afisari

UPDATE – Bilanțul atentatului comis sâmbătă seara în centrul Londrei a crescut la șapte morți, după ce un bilanț precedent consemna șase persoane decedate, a anunțat duminică poliția londoneză, citată de AFP și Reuters. În afară de aceste șapte victime, cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție. Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei.

Bilanțul atentatului comis sâmbătă seara în centrul Londrei a crescut la șapte morți, după ce un bilanț precedent consemna șase persoane decedate, a anunțat duminică poliția londoneză, citată de AFP și Reuters. „Din păcate, trebuie să confirm că șapte persoane au decedat”, a declarat șefa poliției londoneze, Cressida Dick. În afară de aceste șapte victime, cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție. Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei.

Printre persoanele rănite figurează și patru cetățeni francezi, dintre care unul se află în stare gravă, a precizat duminică ministrul de externe Jean-Yves Le Drian într-o intervenție la postul de radio France Info, după ce Palatul Elysee anunțase inițial că doi francezi se află printre „victime”.

„Patru compatrioți ai noștri au fost răniți și se pare că o persoana este deosebit de afectată”, a declarat șeful diplomației franceze.

Această nouă precizare intervine după ce anterior purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Christophe Castaner, a declarat că doi francezi au fost răniți în atentatul de sâmbătă seara de la Londra.

UPDATE – Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Bridge, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, conform BBC.

Un al doilea incident a avut loc în Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall. Ulterior, s-a dovedit că incidentul de la Vauxhall a fost unul separat, fără legătură cu atacul terorist. Poliţia londoneză a anunţat că şase persoane au fost ucise şi 20 rănite, iar trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal. Serviciile de ambulanţă au informat că 48 de răniţi au fost duşi la spital.

Numărul răniţilor care au necesitat spitalizare în urma atacului de la Londra a crescut la 48, anunţă Serviciul de ambulanţă, care menţionează că echipele de medici au ajuns la locul incidentului la şase minute de la apelul care anunţa că sunt persoane care au nevoie de îngrjiri medicale.

Polţia britanică a primit sâmbătă, la ora locală 22:08, apelul care anunţa că un vehicul a lovit pietonii la London Bridge, vehiculul, un microbuz alb, a continuat să meargă către Borough Market, iar din maşină au coborât bărbaţi care au înjunghiat mai multe persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, informează BBC, care face o cronologie a incidentelor care au avut loc sâmbătă seară în Londra.

UPDATE 6:26 Serviciul de ambulanţă din Londra anunţă că 30 de răniţi au fost transportaţi la spital

Serviciul de ambulanţă din Londra anunţă că numărul răniţilor transportaţi la spital în urma incidentelor in capitala britanică este de 30, în condiţiile în care cifra iniţială, inclusiv cea anunţată de Poliţie, era 20.

De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

Peste 80 de medici sunt implicaţi în intervenţie, echipaje ale ambulanţei şi specialişti ai Serviciului de ambulanţă aeriană.

UPDATE 5:59 Şase persoane au fost ucise şi 20 rănite

Poliţia londoneză a anunţat că şase persoane au fost ucise şi 20 rănite, în incidentele din capitala Marii Britanii.

Trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal, mai anunţă Poliţia metropolitană.

Un ofiţer al Poliţiei rutiere a fost grav rănit.

Conform poliţiei, atacatorii purtau ceea ce păreau a fi veste cu explozibil, dar ulterior s-a dovedit că erau false. De altfel, o fotografie cu un bărbat întins pe jos purtând o astfel de vestă a circulat la scurt timp după incidente.

UPDATE 4:55 Cel puţin 20 de răniţi în incidentul de la London Bridge, duşi la 6 spitale

Cel puţin 20 de răniţi în incidentul de la London Bridge au fost transportaţi la şase spitale, a anunţat, duminică dimineaţă, un reprezentant al Serviciului de ambulanţă londonez.

De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

„Incidentul este declarat ca fiind unul major şi continuăm să colaborăm cu celelalte servicii de urgenţă. Prioritatea noastră este să ne asigură că pacienţii primesc ajutorul medical necesar cât mai repede posibil”, precizează un comunicat al Serviciului de ambulanţă din Londra.

Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Bridge, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, relatează BBC.

Un martor a relatat că o camionetă albă a intrat într-un grup de 20 de oameni şi cel puţin şase persoane ar fi fost rănite.

La volan s-ar fi aflat un bărbat, iar maşina mergea cu peste 80 de kilometri la oră.

Poliţia susţine că este vorba despre un incident serios şi 10 echipaje s-au deplasat la locul incidentului. Şoferul microbuzului ar fi fost reţinut de poliţişti.

Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la spital.

Potrivit Reuters, în apropiere ar fi avut loc şi un al doilea incident, un martor povestind că a văzut trei tineri având răni de cuţit.

Un al treilea incident ar fi avut loc într-o piaţă, unde s-au auzit focuri armă.

Un reporter al agenției de presă citate a relatat că a văzut circa 10 mașini de poliție îndreptându-se către pod. Un alt ziarist, Will Heaven de la The Spectator, a afirmat că a văzut o victimă căzută pe pavaj și alta pe marginea străzii, adaugă DPA.

Autoritatea londoneză de transport public a confirmat că poliția se ocupă de un incident grav și a anunțat închiderea stației de cale ferată din apropiere, la cererea forțelor de ordine.

Prezentăm succesiunea evenimentelor:

– Poliţia metropolitană spune că a început să primească informaţii că un vehicul a lovit pietoni pe Podul Londrei la ora 22:08.

– Vehiculul, un microbuz alb, a continuat să meragă de la London Bridge către Borough Market.

– Suspecţii au coborât din maşină şi mai multe persoane au fost înjunghiate, inclusiv un ofiţer de poliţie.

– Trei bărbaţi consideraţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal la opt minute după primul apel care anunţa incidentele.

– Suspecţii purtau false veste cu explozibil. Identitatea atacatorilor nu a fost anunţată.

– Şase persoane au fost ucise şi cel puţin 30 au fost transportate la spital.

– Atacul nu a fost încă revendicat.

Atacul de sâmbătă, de la Londra, are loc la aproape două luni şi jumătate de la cel din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu moartea a şase persoane, inclusiv a unei românce şi cu rănirea altor 50 şi la mai puţin de două săptămâni de la atentatul de la Manchester Arena, când 22 de persoane au fost ucise, iar alte 116 au fost rănite.

În 22 martie, atacatorul, Khalid Masood, a intrat cu maşina în pietoni pe Podul Westminster. A intrat apoi cu vehiculul într-un gard, a ieşit din maşină având în mână un cuţit şi a fugit spre Parlament, fiind împuşcat.

În 22 mai, un bărbat de 22 de ani, identificat ca Salman Abedi, a detonat o bombă artizanală în timp ce spectatorii părăseau Manchester Arena, unde avusese loc un concert al artistei Ariana Grande.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult