Acasa InternationalExterne Inculpat pentru corupţie, Benjamin Netanyahu vrea imunitate din partea Parlamentului israelian

Inculpat pentru corupţie, Benjamin Netanyahu vrea imunitate din partea Parlamentului israelian

scris de Misu Andrei
66 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, inculpat pentru corupţie într-o serie de dosare şi candidat pentru alegerile legislative din luna martie, a declarat miercuri că doreşte să adreseze oficial o cerere de imunitate parlamentului israelian, potrivit AFP şi DPA.

Netanyahu vrea menținerea sancțiunilor ȋmpotriva Iranului (foto:stiripesurse.ro)

„Am intenţia să adresez o cerere preşedintelui Knessetului”, parlamentul israelian, a declarat miercuri Netanyahu într-o conferinţă de presă la Ierusalim. Aceasta, „conform legii”, a adăugat el,”cu scopul de a continua să vă servesc pentru viitorul Israelului”.

La 21 noiembrie, procurorul general Avichai Mandelblit a anunţat inculparea lui Netanyahu pentru „corupţie”, „fraude” şi „abuz de încredere” în trei dosare diferite.

Procurorul Mandelblit i-a dat premierului termen până la 2 ianuarie pentru a prezenta o cerere de imunitate în aceste dosare. Legea israeliană stipulează că orice ministru care este urmărit penal trebuie să demisioneze, dar ea nu se aplică premierului. Dacă poate rămâne în funcţie, Benjamin Netanyahu nu se bucură totuşi de nicio imunitate în faţa justiţiei, de unde şi decizia sa de a o cere Knessetului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult