Acasa InternationalExterne India: Studenta violată în grup a murit. Noi proteste asteptate

India: Studenta violată în grup a murit. Noi proteste asteptate

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Spitalul din Singapore în care tânăra lupta pentru viaţa sa de două zile a anunţat că studenta indiană violată în grup, la New Delhi, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

India: Studenta violată în grup în autobuz a murit. Se aşteaptă noi proteste (foto: cbc.ca)

Anunţarea decesului, emblematic pentru violenţele la care sunt supuse femeile în India, în deplină impunitate, a îngrozit ţara, iar autorităţile, care se tem de noi proteste, au mobilizat forţe de ordine pe stradă şi au încercuit mai multe cartiere din centrul oraşului, inclusiv monumentul India Gate. Conform mediafax, într-un comunicat remis de şeful poliţiei Neeraj Kumar, poliţia din New Delhi a îndemnat populaţia la calm şi reculegere în urma unui val de indignare care a afectat ţara după violul comis la 16 decembrie.

Premierul indian Manmohan Singh s-a declarat „profund întristat” de vestea decesului tinerei, al cărui corp urmează să fie repatriat sâmbătă seara în India, potrivit ambasadorului indian la Singapore. „Cu mare tristeţe, anunţăm că pacienta a decedat către ora locală 4.45 la 29 decembrie 2012″, a declarat într-un comunicat directorul Spitalului Mount Elizabeth din Singapore Kelvin Loh

Tânăra, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este o studentă la fizioterapie, de origine modestă, provenind dintr-o regiune rurală din Uttar Pradesh, cel mai mare stat din India, în apropiere de New Delhi. Părinţii săi, veniţi la Singapore după ce a fost evacuată cu un zbor sanitar joi seara, şi-au vândut mica parcelă de pământ pentru a-i finanţa studiile, potrivit postului tv NDTV.

La 16 decembrie, după ce a văzut la cinematograf filmul „Odiseea lui Pi”, studenta şi prietenul ei au urcat într-un autobuz cu geamuri acoperite de desene pentru a merge acasă. În autobuz cei şase bărbaţi beţi, au violat-o repetat pe tânără şi l-au bătut pe prietenul acesteia. Autobuzul a trecut prin numeroase puncte de control aparţinând poliţiei în timpul faptelor, dar poliţiştii nu s-au arătat deloc interesaţi de ceea ce se petrecea înăuntrul vehiculului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult