Acasa InternationalExterne UPDATE – Indonezia: Avionul prăbușit transporta 420.000 de euro

UPDATE – Indonezia: Avionul prăbușit transporta 420.000 de euro

scris de A.P.
7 afisari

UPDATE – Echipele de intervenţie au ajuns marţi la locul unde s-a prăbuşit duminică un avion indonezian cu 54 de persoane la bord şi nu au găsit niciun supravieţuitor, a declarat un oficial citat de CNN.

Echipele din teren au găsit cadavrele tuturor celor 54 de persoane aflate la bordul avionului.

Mai multe elicoptere au fost trimise în zona împădurită din provincia indoneziană Papua pentru a începe procesul de evacuare, a afirmat Bambang Soelistyo, directorul agenţiei indoneziene de căutare şi salvare.

Avionul de tip ATR42-300 al companiei Trigana Air, care efectua cursa internă IL267 de la Sentani (Jayapura) către Oksibil, a pierdut contactul cu turnul de control duminică, la 33 de minute după decolare, în condiţiile în care întregul zbor ar fi trebuit să dureze în mod normal 45 de minute.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului. Avionul transporta de asemenea patru saci cu bani, care conţineau aproximativ 6,5 miliarde de rupii (circa 440.000 de euro), destinaţi sătenilor din regiunile izolate ale provinciei Papua.

Epava aeronavei a fost găsită iniţial de săteni într-o zonă muntoasă din districtul Oksibil, iar luni a fost localizată de un avion al echipelor de căutare. Însă din cauza ceţii, echipele de intervenţie au reuşit abia marţi să ajungă la epavă.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate. Compania a înregistrat 14 incidente grave de la începutul activităţii sale în 1991, în urma cărora a pierdut zece aeronave, potrivit site-ului Aviation Safety Network, care precizează că avionul prăbuşit duminică era vechi de 27 de ani.

Avionul ATR 42 prăbușit duminică într-o regiune muntoasă din Indonezia cu 54 de persoane la bord transporta 6,5 miliarde de rupii (420.000 euro), pentru a fi distribuiți familiilor sărace din provincia Papua (est), a anunțat luni un responsabil, relatează AFP.

ATR42_triganaair‘Patru dintre angajați escortau fondurile’, a declarat Haryono, șeful postului din Jayapura, precizând că banii erau depozitați în patru saci.

Epava avionului companiei indoneziene Trigana Air, care a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua, în estul Indoneziei, a fost găsită în districtul Oktabe, a anunțat un responsabil din ministerul indonezian al transporturilor.

Resturi ale avionului indonezian ATR 42 ce s-a prăbușit duminică într-o zonă muntoasă izolată din provincia indoneziană Papua au fost reperate luni, relatează AFP.

‘În această dimineață, un avion a reluat ruta și a reperat resturi ale avionului în apropiere de Oksibil, dar dorim să verificăm din nou acum’, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, J.A. Barata.

Avionul a decolat duminică de pe aeroportul Sentani, din Jayapura, capitala provinciei Papua, cu destinația Oksibil, și a dispărut de pe ecranele radarelor la aproximativ 12 minute după ce ceruse permisiunea de coborâre pentru aterizare, în timp ce condițiile meteo erau nefavorabile. Avionul turbopropulsor transporta 44 de adulți, 5 copii și 5 membri ai echipajului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult