Acasa InternationalExterne Indonezia nu mai vrea Suhoi Superjet-100

Indonezia nu mai vrea Suhoi Superjet-100

scris de M.A.
1 afisari

Indonezia a sistat cumpărarea avionului rusesc Suhoi Superjet-100 până la elucidarea cauzelor accidentului aviatic de miercuri.

Suhoi Superjet 100

Suhoi Superjet 100 (aviation-safety.net)

Avionul s-a prăbuşit în Indonezia, în timp ce efectua un zbor de demonstraţie în cadrul unui turneu internaţional de promovare. Accidentul aparatului Suhoi Superjet 100 constituie „o gravă lovitură de imagine pentru aviaţia Rusiei, o palmă pe obraz”, a afirmat pilotul de încercare, Magomed Tolboev, citat de presa rusă, preluată de Moldăres.

Tragedia afectează imaginea Rusiei, care s-a lăudat în repetate rânduri că acest avion nu are egal în lume. „Este o lovitură pentru imaginea statului, în ceea ce priveşte aeronautica – pe aceasta am pierdut-o demult, mai avem doar fragmente separate”, a spus Magomed Tolboev, la postul Eho Moskvî.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis anterior condoleanţe omologului său indonezian Susilo Bambang Yudhoyoni, după accidentul care a costat viaţa a 50 de persoane. Avionul transporta, potrivit Life News, 36 de indonezieni, opt ruşi, membri ai echipajului, doi italieni, un francez şi un american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult