Acasa InternationalExterne Indonezia: Zeci de morți și sute de răniți după cutremurul din Aceh

Indonezia: Zeci de morți și sute de răniți după cutremurul din Aceh

scris de D.P.
8 afisari

Cel puțin 40 de persoane au murit și alte sute au fost rănite în urma unui puternic cutremur produs miercuri în provincia indoneziană Aceh, din extremitatea de nord a Insulei Sumatra, unde operațiunile de salvare continuă, potrivit autorităților locale, citate de AFP.

cutremur AcehSeismul cu magnitudinea de 6,5 a avut loc în zori, la o adâncime mică, în districtul Pidie Jaya, din vestul Indoneziei, la momentul în care locuitorii acestei regiuni predominant musulmane se pregăteau pentru rugăciunea de dimineață.

„Potrivit informațiilor pe care le avem până în prezent, 25 de persoane au fost ucise și alte sute rănite”, a declarat pentru AFP directorul agenției locale pentru prevenirea dezastrelor, Puteh Manaf.

Nicio avertizare de tsunami nu a fost emisă în această regiune de la Oceanul Indian.

Seismul a fost resimțit în cea mai mare parte a provinciei Aceh, a declarat responsabilul local al Agenției de meteorologie, climatologie și geofizică din Indonezia, Eridawati, adăugând că seismul principal a fost urmat de cel puțin cinci replici.

Un spital local a fost copleșit de sosirea răniților, „fiind nevoit să trimită o parte dintre aceștia la spitalele vecine”, a declarat responsabilul adjunct al districtului Pidie Jaya, Mulyadi, adăugând că printre victime se află șapte copii.

În 2004, un violent cutremur submarin a ucis peste 170.000 de persoane în provincia Aceh și alte câteva zeci de mii în țări riverane Oceanului Indian. Seismul a provocat în total moartea a 220.000 de persoane.

Indonezia este situată pe „Cercul de foc al Pacificului„, zonă ce concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică și vulcanică de pe Terra.

UPDATE Indonezia: Cel puțin 18 morți după cutremurul din provincia Aceh


Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața după un puternic seism care a lovit miercuri dimineață provincia indoneziană Aceh, în extremitatea de nord a Insulei Sumatra, iar alte zeci se află sub dărâmături, a informat un responsabil local, citat de AFP.

„Deocamdată, avem 18 persoane ucise, potrivit datelor furnizate de spitale. Unele dintre victime sunt copii”, a declarat șeful adjunct al districtului Pidie Jaya, situat nu departe de epicentrul cutremurului cu magnitudinea revizuită 6,5.

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 05.03 (marți, 22.03 GMT), la 19 kilometri sud-est de localitatea Sigli din insula Sumatra (Indonezia), la o adâncime de 8,2 kilometri.

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea 6,4 în provincia Aceh

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit miercuri provincia Aceh din Indonezia, a anunțat Institutul american de geodezie USGS, citat de agențiile internaționale de presă, fără să se lanseze alertă de tsunami.

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 05.03 (marți, 22.03 GMT), la 10 kilometri nord de localitatea Reuleut din insula Sumatra (Indonezia), la o adâncime de 17,2 kilometri.

Indonezia este situată sunt situate pe „Cercul de foc al Pacificului”, o zonă care concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică și vulcanică de pe Terra.

În 2004, un violent cutremur submarin a ucis peste 170.000 de persoane în provincia Aceh și alte zeci de mii în țări riverane Oceanului Indian. Seismul a provocat în total moartea a 220.000 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult