Zvonuri dezminţite. Starea de sănătate a lui Castro este bună | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Informaţii dezminţite. Starea de sănătate a lui Fidel Castro este bună

Informaţii dezminţite. Starea de sănătate a lui Fidel Castro este bună

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Fostul preşedintele al Venezuelei, Elias Jaua, un apropiat al fostului lider cubanez, a afirmat că Fidel Castro se simte foarte bine, dezminţind informaţiile legate de problemele sale de sănătate.

Elia Jaua: Fidel Castro "se simte foarte bine"(foto: elporvenir.com.mx)

Elia Jaua, care s-a întâlnit cu Fidel Castro, sâmbătă, 20 octombrie, într-un hotel din Havana a declarat că acesta „este foarte bine. Este foarte lucid” dezminţind informaţiile care circulă de mai multe luni cu privire la starea de sănătate a fostului lider cubanez. Jaua, a precizat că a discutat timp de cinci ore cu Castro, în special pe teme agricole. Oficialul venezuelean a anunţat că fostul lider cubanez a făcut o şedinţă foto cu angajaţii unui hotel din capitala cubaneză unde se află oficialul venezuelan.

Conform mediafax, de mai multe luni, informaţiile de pe reţelele de socializare menţionează moartea sau o deteriorare gravă a stării de sănătate a lui Fidel Castro, retras de la putere în 2006, în favoarea fratelui său, Raul. De altfel, ultimele apariţii publice ale lui Fidel Castro datează din 28 martie, din momentul vizitei la Havana a Papei Benedict al XVI-lea, şi din 5 aprilie, alături de liderul creştin chilian Camila Vallejo, mai mulţi bloggeri arătându-se umiţi că acesta nu l-a felicitat pe preşedintele venezuelan Hugo Chavez după realegerea sa la preşedinţie, pentru un nou mandat de şase ani, la 7 octombrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult