Innocence of Muslims: SUA şi Franţa se tem de furia musulmanilor | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Innocence of Muslims: SUA şi Franţa se tem de furia musulmanilor

Innocence of Muslims: SUA şi Franţa se tem de furia musulmanilor

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Statele Unite şi Franţa au sporit măsurile de securitate la ambasadele din străinătate, pe fondul protestelor musulmane, care s-ar putea intensifica după ce o revistă franceză a publicat caricaturi cu Profetul Mahomed.

Innocence of Muslims: SUA si Franta sporesc masurile de securitate la ambasade

Măsurile au fost sporite şi întrucât vineri va fi zi de rugăciune colectivă a musulmanilor, iar spritele ar putea degenera. Conform mediafax, secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a dezminţit faptul că Washingtonul avea cunoştinţă de planul unui atac la sediul consulatului din Benghazi şi a anunţat că SUA „va lua măsuri energice” pentru protejarea ambasadelor din lume.

Revista Charlie Hebdo a publicat în ediţia de miercuri caricaturi cu Profetul Mahomed, după difuzarea, pe YouTube, a controversatului film „Inocenţa musulmanilor”. Astfel, şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, a anunţat miercuri. 19 septembrie, că securitatea a fost intensificată în jurul ambasadelor franceze

Aşadar ambasadele, consulatele şi şcolile franceze din 20 de state musulmane vor fi închise vineri, 21 septembri. La Paris, securitatea a fost intensificată în jurul sediului redacţiei Charlie Hebdo. „Suntem într-o ţară în care libertatea de exprimare este garantată, la fel şi libertatea caricaturilor”, a declarat premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault. „Însă, în contextul actual, iniţiativa Charlie Hebdo toarnă gaz pe foc”, a spus Laurent Fabius. De asemenea, guvernul francez a refuzat să autorizeze organizarea unei manifestaţii, sâmbătă, la Paris, care ar fi avut scopul denunţării filmului antiislam.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult