Acasa InternationalExterne Înregistrări cu Osama bin Laden, publicate de SUA VIDEO

Înregistrări cu Osama bin Laden, publicate de SUA VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

Statele Unite au dat publicităţii sâmbătă mai multe înregistrări video confiscate în timpul raidului asupra reşedinţei din Pakistan a lui Osama bin Laden, care, potrivit unui oficial din serviciile de informaţii, continua să fie un „lider activ al Al-Qaida”.

Osama bin Laden se uita la televizor

Osama bin Laden se uita la televizor

Cinci înregistrări video fără sonor, provenind din materialul confiscat în timpul raidului asupra reşedinţei lui bin Laden din oraşul pakistanez Abbottabad, în cursul căruia liderul Al-Qaida a fost ucis, în noaptea de duminică spre luni, au fost prezentate jurnaliştilor într-o conferinţă de presă. Una dintre ele, a cărei dată de realizare nu a fost determinată, îl prezintă pe liderul Al-Qaida, cu barba albă, cu capul acoperit de o bonetă neagră şi acoperit de un veşmânt maro, în timp ce urmăreşte televiziuni prin satelit. Aşezat pe jos, el foloseşte telecomanda pentru a trece de la un post la altul, oprindu-se la canalele care difuzează imagini cu el. Înregistrările video şi documentele confiscate de forţele speciale americane din reşedinţa lui bin Laden reprezintă „cea mai importantă” captură realizată vreodată în legătură cu un lider Al-Qaida, a afirmat sâmbătă un oficial de rang înalt din serviciile de informaţii.

„Datorită acestui raid, am pus mâna pe cea mai importantă cantitate de documente care aparţin unui lider terorist realizată vreodată”, a declarat oficialul, care s-a exprimat sub protecţia anonimatului în faţa jurnaliştilor. Trupele Navy Seals au găsit în reşedinţa sa dispozitive de înregistrare, calculatoare, note manuscrise, a precizat el. Aproximativ zece calculatoare, hard-disk-uri şi o sută de dispozitive de stocare (CD, DVD şi USB) au fost recuperate de americani, afirmase miercuri un alt oficial american, transmite Mediafax.

Osama bin Laden era în continuare un „lider activ al Al-Qaida” şi continua să furnizeze instrucţiuni grupării teroriste din reşedinţa sa de la Abbottabad, potrivit oficialului din serviciile de informaţii. „Documentele examinate în ultimele zile arată că bin Laden rămânea un lider activ al Al-Qaida, furnizând instrucţiuni strategice, operaţionale şi tactice grupării”, a declarat oficialul. „Documentele confiscate ne-au furnizat deja o imagine importantă”, a apreciat acesta.

Pe baza acestor documente Statele Unite au descoperit că Al-Qaida intenţiona să comită atentate asupra sistemului feroviar cu ocazia comemorării a zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, anunţase joi Departamentul de Securitate Internă.

[Due to file size and format, you must right-click and download files to your computer in order to play videos associated with this transcript.

WMV files:  1st Video; 2nd Video; 3rd Video; 4th Video; and 5th Video.

MPG files:  1st Video; 2nd Video; 3rd Video; 4th Video; and 5th Video.]

1 comentariu

YAAKOV 08-05-2011 - 13:00

Aceasta poveste, cu Osama bin Laden si Al-Qaida, este o inventia a CIA, ca pretext pentru atacarea unor tari bogate in petrol si alte resurse, dar care nu se pot opune haitei hamesite din Vest. Noi suntem oameni normali, cu IQ-ul peste 100, si nu putem fi dusi de nas cu mascareli din astea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult