Acasa InternationalExterne Interpol: Falsificare pasapoartelor, amenintare globala majora

Interpol: Falsificare pasapoartelor, amenintare globala majora

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Cea mai mare amenintare cu care se confrunta lumea in prezent este falsificarea pasapoartelor.


 

Milioanele de documente furate ar putea fi folosite de teroristi sau infractori pentru a calatori in intreaga lumea, atentioneaza secretarul general al agentiei internationale de politie Interpol, Ronald K. Noble, intr-un interviu pentru Associated Press. Acesta nu este un pericol evident, insa a intrat in atentia publica dupa tentativa de atentat cu bomba de Craciunul trecut asupra unui avion de linie american, scrie Agerpres. Scanerele corporale, acceptate de numeroase tari dupa atentatul esuat, sunt o solutie nechibzuita, este de parere Noble.
„Cea mai mare amenintare in lume este aceea ca anul trecut au fost 500 de milioane de sosiri aeriene in intreaga lume in care documentele de calatorie nu au fost comparate cu baza de date a Interpol”, a declarat el pe marginea Forumului Economic Mondial din statiunea elvetiana de schi Davos, unde 2.500 de oameni de afaceri si lideri politici se intrunesc in aceasta saptamana.

„In acest moment, in baza noastra de date avem peste 11 milioane de pasapoarte furate sau pierdute. Aceste pasapoarte sunt folosite, modificate fraudulos si sunt oferite teroristilor, criminalilor de razboi, traficantilor de droguri, traficantilor de persoane”, a spus el. Solutia consta, potrivit sefului Interpol, in servicii de informatii mai eficiente si schimburi mai bune de informatii secrete intre tari.
Numeroase aeroporturi americane folosesc scanere corporale, iar mai multe aeroporturi din alte tari au inceput sa apeleze la ele dupa ce un tanar nigerian, Umar Farouk Abdulmutallab, a incercat, la 25 decembrie, sa detoneze explozibili ascunsi in lenjeria intima intr-un zbor Amsterdam-Detroit.
Noble a ridicat intrebari asupra sumelor de bani si a resurselor pe care le implica folosirea de scanere corporale.

0 comentariu

IVANOVICI ELENA 13-04-2010 - 13:56

Buna ziua,am sa incerc sa pastrez decenta in comentarii,mare lucru si concret nu pot sa sustin,este adevarat ca am o ruda care este destul de bolnav,starea sanatatii nu ii permite sa fie prezent la procesul care l-a deschis privind succesiunea dupa decesul sotiei si sunt 3 ani si este purtat din nu stiu ce motive .Imi cer scuze pt.ca nu stiu nr.dosar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult