Acasa InternationalExterne Interviu: Ce spune Iranul despre scutul antirachetă din România

Interviu: Ce spune Iranul despre scutul antirachetă din România

scris de M.A.
7 afisari

România ar trebui să îşi urmeze interesul şi să pătrundă pe piaţa iraniană, susţine MAE de la Teheran, care afirmă că există o relaţie bună cu guvernul de la Bucureşti.

Ramin Mehmanparast iran

Ce spune Iranul despre scutul antirachetă din România - Ramin Mehmanparast

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Teheran, Ramin Mehmanparast, consideră că afacerile bilaterale trebuie extinse şi sugerează că un aflux de turişti iranieni ar putea contribui la creşterea economică a României. Oficialul de la Teheran a făcut această afirmaţie, răspunzând la o întrebare legată de amplasarea unor elemente ale scutului american antirachetă în România.

„Criza economică a lovit în special statele vestice. Ţările europene are trebui să îşi vadă propriile interese şi nu trebuie să privească numai la SUA şi câteva state vestice. Situaţia Iranului este foarte importantă pentru activitatea economică, deoarece noile pieţe sunt importante în noua economie a lumii. Ţările mari se orientează acum spre noi pieţe mondiale precum Irak, Iran sau Afganistan şi alte state din Asia Centrală. Astfel, ar trebui extinse relaţiile cu statele din Asia. În viitor, Asia va deveni cel mai important centru economic. Dacă UE decide sancţiuni asupra noastră, acestea sunt doar politice. Dacă noi ne rezolvăm problemele cu ţările din formatul 5+1 şi cu SUA, ce va face apoi UE? Astfel, România ar putea pătrunde în Iran pentru a semna diverse contracte economice şi de a cere astfel de lucruri şi pentru alte ţări ale UE„, a declarat Ramin Mehmanparast, într-un interviu exclusiv acordat Karadeniz Press.

„Credem că România ar trebui să îşi urmeze interesul. Avem o relaţie bună cu guvernul şi interumană şi trebuie să avem grijă de afacerile bilaterale şi trebuie să le extindem spre mai multe ramuri. Poate spre turism. ştiţi, de exemplu, că anual că peste două milioane de iranieni vizitează Turcia. Asta înseamnă că veniturile din turism ar putea fi considerabile. Dacă am ghida acest aflux de turişti spre unule ţări europene, toată lumea ar avea de câştigat. De ce putem fructifica aceste relaţii? Din cauza politicii SUA?”, a mai spus oficialul iranian.

Recent, o delegaţie de jurnalişti români a avut ocazia de a sta de vorbă cu o serie de oficialităţi iraniene, la Teheran. Printre acestea se regăsec Mohammad Jaafar Mohammadzadeh, ministrul adjunct al Culturii pentru Presă şi informaţie, directorul general pentru presa străină din cadrul Ministerului Culturii, Mohammad-Javad Aghajari, sau vicepreşedintele Iranului pentru moştenirea culturală şi organizarea turistică, Seyed Hassan Moussavi.

2 comentarii

vodka 18-05-2012 - 00:09

Jos gasca lui Tomi!
Si un flit in ochi de la tineretea legionara.

vodka 18-05-2012 - 03:51

La începutul secolului XX provincia otomană Palestina, zona cuprinsă între marea Mediterană la vest, râul Iordan la est, podișul Golan la nord și pustiul Sinai la sud cuprindea o populație de puțin peste 400.000 de locuitori: circa 300.000 arabi, 80-90.000 evrei, 10-15.000 druzi și cerchezi, 17.000 creștini (nearabi) și 10-20.000 personal administrativ și militar otoman (majoritatea turci)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult