Acasa InternationalExterne Inundaţii în Rusia: Putin declară 9 iulie zi de doliu naţional

Inundaţii în Rusia: Putin declară 9 iulie zi de doliu naţional

scris de A.P.
9 afisari

Ziua de luni, 9 iulie, a fost declarată zi de doliu naţional pentru victimele inundaţiilor din regiunea Krasnodar, dar şi a cetăţenilor ruşi decedaţi în accidentul de autocar produs pe teritoriul Ucrainei. Un decret în acest sens a fost semnat duminică, 8 iulie de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, informează RIA Novosti.

Inundaţiile produse în 7 iulie în Krasnodar au dus, potrivit celui mai recent bilanţ, la moartea a 155 de oameni. Cel mai mult au avut de suferit locuitorii oraşelor Krâmsk, Ghelendjik şi Novorosiisk. Au fost avariate peste 5.000 de case. Potrivit autorităţilor, inundaţiile s-au produs ca urmare a ploilor torenţiale, însă în blogosferă sunt vehiculate versiuni potrivit cărora la recenta inundaţie a contribuit şi evacuarea apei din bazinul Neberdjaevsk, situat lângă Krâmsk.

Un accident rutier în care au murit cetăţeni ruşi a avut loc la 7 iulie în regiunea Cernăuţi din Ucraina. Un autocar cu pelerini care se îndrepta spre Lavra Pecerska s-a răsturnat, provocând moartea a 14 oameni. Potrivit uneia dintre versiuni, şoferul autocarului ar fi adormit la volan, potrivit alteia – el ar fi încercat să evite ciocnirea cu o altă maşină. La 8 iulie, şoferul autocarului a fost arestat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult