Acasa InternationalExterne Învestirea lui Putin. Proteste şi zeci de arestări

Învestirea lui Putin. Proteste şi zeci de arestări

scris de C.F.V.
2 afisari

Zeci de protestatari şi câţiva lideri ai opoziţiei între care şi pe Boris Nemţov au fost arestaţi, duminică la Moscova, în contextul confruntărilor declanşate cu ocazia unei manifestaţii împotriva revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin, au indicat martori oculari, citaţi de Reuters.

Învestirea lui Putin. Proteste şi zeci de arestări

Într-o piaţă din centrul Moscovei, un cordon al forţelor speciale OMON a blocat înaintarea protestatarilor spre Kremlin şi a făcut uz de forţă împotriva unora din aceştia. La rândul lor, protestatarii au aruncat în poliţişti cu recipiente de plastic şi chiar cu o sticlă incendiară, a constatat un reporter al Reuters, citat de Agerpres.
Trupele speciale i-au mai reţinut pe Aleksei Navalni şi pe Serghei Udalţov, conform unor martori oculari. Aproximativ 15.000 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei, participă duminică, la Moscova, la un marş al opoziţiei, organizat în ajunul învestirii lui Vladimir Putin la preşedinţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult