Acasa InternationalExterne Ion Jinga, „Diplomatul anului 2012 din Europa”

Ion Jinga, „Diplomatul anului 2012 din Europa”

scris de A.P.
13 afisari

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, a primit luni titlul de „Diplomatul anului 2012 din Europa”.

Ambasadorul Jinga

Ambasadorul Jinga

Iniţiativa decernării unor premii anuale de excelenţă în activitatea diplomatică, ca modalitate de recunoaştere a unor rezultate de excepţie ale diplomaţilor acreditaţi în Regatul Unit, aparţine revistei Diplomat, care apare la Londra şi se adresează corpului diplomatic acreditat în Marea Britanie, mediilor politice, de afaceri şi think tank-urilor britanice. Cu acelaşi prilej, ataşatul de presă al Ambasadei României, Dr. Cristina-Narcisa Niţă, care este şi preşedinte în exerciţiu al Asociaţiei ataşaţilor de presă acreditaţi la Londra, a primit premiul pentru „Contribuţia deosebită la activitatea ataşatilor de presă”. Desemnarea câştigătorilor a fost făcută de un juriu format din diplomaţi de rang înalt, criteriul de acordare a premiilor constituindu-l performanţa în activitatea profesională din anul precedent. Selecţia s-a realizat pe baza nominalizărilor transmise de către membrii corpului diplomatic acreditat la Londra.

Evenimentul este la cea de-a patra ediţie şi se bucură de un succes remarcabil în rândul corpului diplomatic şi al mass media locale. Ceremonia a avut loc la hotelul Langham din centrul capitalei britanice, în prezenţa corpului diplomatic străin, a unor demnitari şi diplomaţi din FCO şi a reprezentanţilor presei britanice. Titlul Diplomatul anuluise acordă câte unui singur ambasador din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa şi cele două Americi. Se mai acordă premii pentru categoriile: „Femei în diplomaţie”, „Cel mai bun adjunct de Şef de misiune” şi „Tânărul diplomat al anului”.

Mulţumind pentru onoarea de a fi desemnat Diplomatul anului 2012 din Europa”, ambasadorul Ion Jinga a arătat că: „Văd în acest premiu o recunoaştere a profesionalismului Serviciului Diplomatic al României în ansamblul său, a calităţii şi dedicaţiei echipei cu care lucrez la Ambasada României din Marea Britanie – dovedită inclusiv prin faptul că ataşatul de presă al Ambasadei a primit astăzi premiul pentru contribuţia deosebită la activitatea ataşaţilor de presă. În egală măsură este, cred, rezultatul activităţii diplomatice pe care o desfăşor cu seriozitate şi pasiune în serviciul României. În plan personal, acest premiu înseamnă satisfacţia lucrului bine făcut şi bucuria de a-ţi vedea familia mândră de tine.”

Desemnarea ambasadorului României si, respectiv, a ataşatului de presă al Ambasadei, drept câştigători în anul 2012 ai acestor premii onorante, într-un mediu diplomatic atât de competitiv cum este cel de la Londra, reprezintă o confirmare a nivelului de excelenţă în relaţiile bilaterale dintre România şi Marea Britanie, în cadrul Parteneriatului Strategic relansat anul trecut prin vizita Preşedintelui României, ca invitat al Guvernului Majestăţii Sale.

Ambasadorul Ion Jinga a fost distins anterior, la Bruxelles, de către revista Diplomatic News şi organizaţia Diplomacy and Global Risks, cu titlul de Ambasadorul anului 2007 în Regatul Belgiei”, iar Cristina-Narcisa Niţă a primit „Premiul pentru cel mai bun ataşat de presă al anului 2003 în Belgia”. Ambele ceremonii au avut loc la Palais d’Egmont, sediul Ministerului belgian de Externe, în prezenţa ministrului belgian pentru Afaceri europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult