Acasa InternationalExterne Iordania rupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord

Iordania rupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord

scris de D.P.
57 afisari

Iordania a anunţat joi ruperea relaţiilor diplomatice cu Coreea de Nord, informează AFP. Monitorul Oficial iordanian precizează că hotărârea în acest sens a guvernului a fost susţinută printr-un decret regal.

Au fost ridicate acreditările ambasadorului iordanian în Coreea de Nord, cu reşedinţa la Beijing, şi ambasadorului nord-coreean în Iordania, cu reşedinţa la Damasc.

Decizia a fost luată „în conformitate cu politica aliaţilor Iordaniei în această problemă”, a declarat agenţiei o sursă guvernamentală, care a apreciat că relaţiile dintre Amman şi Phenian „nu au fost niciodată strânse”.

France Presse reaminteşte că Statele Unite au cerut la sfârşitul lui noiembrie 2017 tuturor ţărilor să îşi sisteze relaţiile comerciale şi diplomatice cu Coreea de Nord, care a efectuat anul trecut mai multe teste în vederea înarmării nucleare şi cu rachete. Iordania este un aliat apropiat al SUA, menţionează agenţia citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult