Acasa InternationalExterne Irak: Cel mai important om al liderului SI ucis ȋntr-un raid aerian

Irak: Cel mai important om al liderului SI ucis ȋntr-un raid aerian

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Abu Hajr al-Souri, „mȃna dreaptǎ” a liderului Statului Islamic (SI) ar fi fost ucis, ȋn urma unui raid aerian al armatei irakiene de joi, 4 septembrie.

Irak: Cel mai important om al liderului SI ucis ȋntr-un raid aerian (foto:.tgcom24.mediaset.it)

Irak: Cel mai important om al liderului SI ucis ȋntr-un raid aerian (foto:.tgcom24.mediaset.it)

Șeful Statului Major irakian, general Babaker Zebari, a anunțat cǎ „avioane militare irakiene au desfăşurat joi” o operaţiune care s-a soldat cu moartea celui care a fost mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi, cunoscut sub numele de Abu Hajr al-Souri”, menționȃnd că atacurile în provincia Ninive au fost „lansate în baza unor informaţii precise” şi că „ţinta a fost atinsă”. Cu toate acestea, nu a fost obținutǎ pȃnǎ ȋn prezent vreo confirmare asupra morţii acestui lider jihadist din partea unei surse independente, în contextul în care sectorul unde fusese efectuat atacul, situat între Mosul (capitala provinciei Ninive) şi Tal Afar, nu este controlat de armata irakiană.

Armata irakiană, care a suferit mai multe înfrângeri de la începutul ofensivei SI, a înregistrat în ultimele zile succese în luptele cu jihadişti, potrivit mediafax.  Totuși, de la începutul ofensivei insurgenţilor sunniţi, pe 9 iunie, Statul Islamic, care controlează mai multe regiuni siriene, a ocupat numeroase teritorii în Irak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult