Acasa InternationalExterne Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI

Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI

scris de Laurentiu Banches
121 Afisari

Statele Unite au efectuat primul atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor Statului Islamic în apropiere de Bagdad.

Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI (Foto: nydailynews.com)

Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI (Foto: nydailynews.com)

Comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENTCOM) a anunțat cǎ acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, precizȃnd cǎ scopul acestei operațiuni a fost de a susține armata irakianǎ „în ofensiva sa împotriva teroriştilor din (cadrul grupării) Stat Islamic„. Comandamentul a menționat cǎ poziția respectivǎ era folositǎ de jihadiști pentru a lansa „tiruri către militarii irakieni„.

Acest nu a fost singurul atac aerian al SUA din ultimele 24 ore ȋn Irak.  Un al doilea raid a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, şi a distrus şase vehicule aparţinând grupării Stat Islamic (SI), conform CENTCOM. Începând din 8 august, forţele americane au efectuat 162 de raiduri împotriva jihadiştilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii în Siria şi în Irak.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să efectueze atacuri aeriene contra SI în Siria, însă a subliniat că exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, şi-a „pierdut legimitatea”. Conform mediafax, SUA încă nu a efectuat atacuri împotriva SI în teritoriul sirian.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS