Acasa InternationalExterne Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI

Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Statele Unite au efectuat primul atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor Statului Islamic în apropiere de Bagdad.

Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI (Foto: nydailynews.com)

Irak: Raid aerian american asupra unui obiectiv al jihadiștilor SI (Foto: nydailynews.com)

Comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENTCOM) a anunțat cǎ acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, precizȃnd cǎ scopul acestei operațiuni a fost de a susține armata irakianǎ „în ofensiva sa împotriva teroriştilor din (cadrul grupării) Stat Islamic„. Comandamentul a menționat cǎ poziția respectivǎ era folositǎ de jihadiști pentru a lansa „tiruri către militarii irakieni„.

Acest nu a fost singurul atac aerian al SUA din ultimele 24 ore ȋn Irak.  Un al doilea raid a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, şi a distrus şase vehicule aparţinând grupării Stat Islamic (SI), conform CENTCOM. Începând din 8 august, forţele americane au efectuat 162 de raiduri împotriva jihadiştilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii în Siria şi în Irak.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să efectueze atacuri aeriene contra SI în Siria, însă a subliniat că exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, şi-a „pierdut legimitatea”. Conform mediafax, SUA încă nu a efectuat atacuri împotriva SI în teritoriul sirian.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult