Acasa InternationalExterne Iran: Guvernul a ordonat stocarea a 10 produse alimentare

Iran: Guvernul a ordonat stocarea a 10 produse alimentare

scris de Stefan Galai
16 afisari

Guvernul de la Teheran a ordonat instituţiilor de stat şi sectorului privat să stocheze 10 produse alimentare de baza, printre care carne, lapte şi orez.

Iran stocuri alimente

Iran, stocuri de alimente de baza (foto: elderofziyon.blogspot.com)

În ultima perioadă, Iranul colecta produse alimentare, şi în primul rând cereale. Însă guvernul nu s-a mulţumit numai cu atât şi a dispus instituţiilor de stat şi sectorului privat să stocheze principalele 10 produse alimentare, şi în primul rând carne, lapte, orez, informează Rador.

Din cauza embargoului care i-a fost impus, Iranul întâmpină dificultăţi în privinţa plăţilor. Această problemă a devenit stringentă mai ales după ce a încetat vânzarea de petrol către unele ţări europene. Un alt motiv al stocării de produse alimentare îl constituie posibila impunere a unui embargo alimentar în cazul în care negocierile privind dosarul nuclear iranian nu se vor finaliza cu un rezultat pozitiv. Iranul doreşte să aibă o poziţie puternică la negocierile pe tema dosarului său nuclear, ce se vor desfăşura luna viitoare în capitala irakiană, Bagdad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult