Acasa InternationalExterne Iran: Rohani critică SUA pentru că nu trimit trupe în Irak

Iran: Rohani critică SUA pentru că nu trimit trupe în Irak

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Președintele statului Iran, Hassan Rohani, a criticat Statele Unite ale Americii (SUA) pentru refuzul lor de a trimite trupe care să lupte în Irak cu islamiștii din organizația teroristă Statul Islamic.

Hassan Rohani 9 (1)

Iran: Rohani critică SUA pentru că nu trimit trupe în Irak

Într-un interviu acordat postului american de televiziune NBC, oficialul iranian a pus la îndoială capacitatea forțelor militare americane de a distruge SI fără o prezență militară în teren. „Se tem americanii să aibă răniți și morți în rândurile lor în Irak? Se tem că soldații lor vor fi uciși în lupta pe care ei afirmă că o duc împotriva terorismului?”, a întrebat Rohani. Potrivit Agerpres, liderul de la Teheran a adăugat că victoria poate fi obținută numai de cei care sunt „pregătiți să se sacrifice”. În același timp, Hassan Rohani a subliniat că raidurile aeriene trebuie efectuate numai cu permisiunea populației irakiene și a Guvernului său, chiar dacă sunt necesare „în anumite condiții și circumstanțe”.

De la începutul lunii august, aviația militară americană execută operațiuni de bombardament împotriva forțelor teroriste ale Statului Islamic. Organizația teroristă este implicată în războiul civil din Siria și se află în plină ofensivă împotriva statului irakian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult