Acasa InternationalExterne Iranieni arestaţi la Bangkok pentru terorism

Iranieni arestaţi la Bangkok pentru terorism

scris de M.A.
9 afisari

Doi iranieni suspectaţi de implicare în seria de explozii din Thailanda au fost inculpaţi miercuri la Bangkok, a anunţat ministrul thailandez de externe.

explozie Bangkok“Au fost inculpaţi pentru că au provocat o explozie într-un loc public şi pentru tentativă de ucidere a unor ofiţeri de poliţie şi civili”, a declarat Surapong Tovichakchaikul în cursul unei conferinţe de presă, refuzând să vorbească în acest stadiu al anchetei de un act terorist. Oficialul a admis că situaţia este similară atacului comis împotriva unor diplomaţi israelieni în India.

Cei doi inculpaţi, deţinători de paşapoarte iraniene, sunt un bărbat de 28 de ani identificat ca fiind Said Morati, care a fost grav rănit marţi în urma a trei detonări, în plin centru al unui cartier rezidenţial din Bangkok. Celălalt suspect a fost arestat marţi seara pe aeroportul din Bangkok, în timp ce încerca să fugă, transmite Agerpres. Cei doi, precum şi un al treilea bărbat, care a fost fugit spre Malayezia, se aflau într-o casă din estul capitalei unde a avut loc prima explozie, probabil accidental.

Potrivit unei surse a serviciilor de informaţii thailandeze, această echipă de “asasini” a luat ca ţintă “diplomaţi israelieni, inclusiv pe ambasadorul ţării”.

Ministrul apărării israelian Ehud Barak a acuzat Iranul de instrumentarea exploziei produse marţi în centrul capitalei thailandeze, Bangkok. „Tentativa de atac de la Bangkok demonstrează încă o dată că Iranul şi acoliţii lui continuă să acţioneze prin metode teroriste, recentele atentate din India şi Georgia fiind astfel de exemple”, a declarat Ehud Barak într-un comunicat de presă.

Trei explozii s-au produs marţi, la Bangkok, provocând rănirea gravă a unui presupus atacator, care avea asupra sa acte de identitate iraniene, şi a patru thailandezi. Israelul consideră că Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran şi Siria, atacă ţinte israeliene, în semn de răzbunare pentru uciderea unor lideri islamişti în vechi acţiuni atribuite statului evreu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult