Acasa InternationalExterne Iranul a produs 17 kg de uraniu imbogatit

Iranul a produs 17 kg de uraniu imbogatit

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Iranul a produs deja peste 17 kilogame de uraniu imbogatit 20% si are o capacitate lunara de productie de 5 kilograme, a indicat seful programului nuclear iranian Ali Akbar Salehi.


Cea mai recenta estimare a Agentiei Internationale pentru Energia Atomica dateaza de la inceputul lui aprilie si estimeaza la 5,7 kilograme cantitatea de combustibil produs de catre Iran de la demararea procesului de imbogatire a uraniului 20%, in luna februarie, transmite Agerpres. Oficialul iranian a precizat ca tara sa nu se „grabeste” sa fabrice mari cantitati de combustibil nuclear, ci isi va „adopta productia in functie de nevoile unitatii care produce bare de combustibil” pentru reactorul de cercetari nucleare de la Teheran.

La 16 iunie, seful Organizatiei iraniene pentru energie atomica a indicat ca Iranul este capabil sa produca pana in septembrie 2011 intreaga cantitate de combustibil necesara reactorului de la Teheran, dupa o serie de teste ce vor fi realizate incepand cu luna martie 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult