Acasa InternationalExterne Iranul ameninţă acum Marea Britanie: „Vor urma reacții severe”

Iranul ameninţă acum Marea Britanie: „Vor urma reacții severe”

scris de Misu Andrei
156 afisari

Iranul va reacţiona vehement dacă Marea Britanie face „noi greşeli”, a avertizat, luni seară, Ministerul iranian de Externe, la o zi după ce ambasadorul britanic a fost reţinut scurt timp pentru participare la un miting neautorizat în Teheran.

„Dacă Marea Britanie va face noi greşeli, vor urma reacţii severe din partea Iranului, iar Londra va fi responsabilă pentru acest lucru. Prezenţa emisarului britanic la miting încalcă normele diplomatice. Ameninţarea Iranului cu noi sancţiuni după acest caz va genera tensiuni între Teheran şi Londra”, a comunicat luni seară Ministerul iranian de Externe.

Guvernul Marii Britanii l-a convocat luni pe ambasadorul iranian pentru a protesta față de reținerea emisarului diplomatic britanic la Teheran.

Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reținut sâmbătă, mai mult de o oră. Diplomatul susţine că nu a participat la protestele din Teheran faţă de doborârea avionului de pasageri ucrainean, argumentând că a crezut că era un marş în memoria victimelor.

1 comentariu

neacsum 14-01-2020 - 20:26

Ca sa vezi domnule ce prosti sunt ambasadorii astia britanici. Merg ei pe strada, vad o coada la un magazin si se aseaza la coada, crezand ca s-a bagat halva, baclavale sau oua de camila. Cand ajung in fata constata ca se baga pumni in gura si hop si ei cativa, sa fie, ca nu strica. Unde esti Lawrence?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult