Acasa InternationalExterne Iranul ameninţă SUA şi Israelul

Iranul ameninţă SUA şi Israelul

scris de M.A.
7 afisari

Iranul ameninţă că va lansa rachete spre baze militare americane din Orientul Mijlociu şi spre „teritorii ocupate”, o referire la Israel, în cazul în care vor fi bombardate instalaţiile nucleare iraniene.

Rachete„Am luat măsuri pentru distrugerea tuturor bazelor străine din jurul Iranului în doar câteva minute de la un eventual atac”, a declarat Amir Ali Hajizadeh, comandantul diviziei aeriene a Gardienilor Revoluţiei iraniene, prezentând planurile de urgenţă iraniene în cazul unei confruntări militare cu SUA, relatează agenţia iraniană Fars, citată de Mediafax.

Oficialul militar iranian a precizat că Statele Unite au 35 de baze militare în state vecine cu Iranul. „Bazele militare americane sunt în raza de acţiune a rachetelor noastre, iar teritoriile ocupate (n.red. – o referire la Israel) reprezintă o ţintă bună pentru noi”, a avertizat Hajizadeh.

Israelul a sugerat în mai multe rânduri că ar putea ataca instalaţiile nucleare iraniene dacă Teheranul nu va oferi garanţii clare că programul nuclear este unul exclusiv civil. Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme atomice, sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Potrivit site-ului israelian Ynetnews, Statele Unite au baze militare în Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Turcia, Afganistan şi Kîrgîzstan.

2 comentarii

Morkova Vesela 06-07-2012 - 04:51

Din pacate trebuie sa admitem ca Radiera Cea Mare trebuie scoasa din sertar si harst-harst pe harta, stergem Iranul un pic, mai ales pe unde sunt ayatolahi si alte cacatisuri de acestea.

Romeo2110 06-07-2012 - 13:09

“Am luat măsuri pentru distrugerea tuturor bazelor străine din jurul Iranului în doar câteva minute de la un eventual atac”

Ce te faci cu atacurile care pleaca de pe submaine ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult