Acasa InternationalExterne UPDATE Iranul anunta ca a ajuns la 20 de kilograme de uraniu imbogatit. Medvedev reactioneaza

UPDATE Iranul anunta ca a ajuns la 20 de kilograme de uraniu imbogatit. Medvedev reactioneaza

scris de Ziua Veche
0 afisari

. UPDATE 15.15

Iranul se apropie de momentul in care va avea potentialul care, in principiu, poate fi utilizat pentru a crea o arma nucleara”, a avertizat luni Medvedev, potrivit Mediafax. Declaratia a fost facuta la doar o zi dupa anuntul Teheranului, referitor la cantitatea de uraniu imbogatit pe care a reusit sa o produca.

––––

Am produs aproximativ 20 de kilograme de uraniu imbogatit 20 % si lucram la realizarea unor placi de combustibil”. Declaratia a fost facuta duminica, de Ali Akbar Salehi, seful programului nuclear iranian, informeaza AFP.

Uraniul imbogatit poate fi utilizat atat la alimentarea reactoarelor nucleare, cat si la crearea nucleului fisibli al unei bombe atomice. Comunitatea internationala, in frunte cu Statele Unite, i-a solicitat in repetate randuri Teheranului sa-si suspende programul de imbogatire a uraniului, iar pe data de 9 iunie a.c. a sustinut rezolutia Consiliului de Securitate al ONU, care prevede introducerea unor noi sanctiuni impotriva Iranului.

Cu toate acestea, autoritatile iraniene sustin in continuare faptul ca programul nuclear este unul “pasnic”. Tot ieri, Salehi a reitar si faptul ca pana in septembrie 2011, Iranul va fi capabil “sa livreze el insusi combustibilul necesar reactorului de cercetare al Teheranului”.

0 comentariu

Nguen Miun Gion 12-04-2010 - 12:17

D-l Alin Burtescu scrie citind o sursa audio cum ca Dragomir a declarat :

„El, ca europarlamentar, are o ura de rasa cum nu exista. Pe cei de la Cluj ii face mereu bozgori,… … …”

In declaratia audio pe care a facut-o Dragomir si care poate fi ascultata la

http://www.evz.ro/multimedia/video/detalii-video/video/mitica-in-razboi-cu-gigi.html

nu apare deloc cuvintul „bozgor”, ci, Dragomir spune despre Gigi Becali ca i-ar fi facut pe cei de la Cluj : „unguri”.

D-le Alin, va mai mentineti declaratia?

ardelean 13-04-2010 - 04:08

nu trebuie sa stie toata uniunea europeana si nord america despre cine vorbesc cei doi.

sandy 13-04-2010 - 10:03

sa fie datati amandoi jos mafioti ce sunt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult