Iranul avertizează Damascul: Nu folosiţi arme chimice | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Iranul avertizează Damascul: Nu folosiţi arme chimice

Iranul avertizează Damascul: Nu folosiţi arme chimice

scris de M.A.
4 afisari

Iranul a avertizat Siria că o eventuală utilizare a armelor chimice ar conduce la pierderea oricărei urme de legitimitate a Guvernului de la Damasc.

Iranul avertizează Damascul: Nu folosiţi arme chimice

Iranul avertizează Damascul: Nu folosiţi arme chimice

Răspunzând unei întrebări cu privire la o eventuală utilizare de către Damasc a armelor chimice şi cu privire la reacţia Teheranului în această situaţie, ministrul iranian al Afacerilor Externe, Ali Akbar Salehi, a afirmat că „dacă ipoteza s-ar verifica (…) va fi sfârşitul a tot”, transmite Mediafax. „Dacă o ţară, oricare ar fi ea, inclusiv Iranul, utilizează arme de distrugere în masă, acesta este sfârşitul validităţii, legitimităţii (…) acelui guvern”, a spus Salehi, care a participat la o dezbatere organizată de Council on Foreign Relations, un centru american de studii.

Mai mulţi responsabili occidentali au avertizat Damascul cu privire la utilizarea arsenalului său chimic sau asupra riscului ca acesta să cadă în mâinile grupărilor extremiste. Damascul a recunoscut pentru prima dată la sfârşitul lunii iulie că posedă arme chimice şi a ameninţat că le va utiliza în cazul unei intervenţii militare occidentale, dar niciodată împotriva populaţiei sale.

1 comentariu

Erwin.de 02-10-2012 - 22:57

mari artisti si falsi acesti daunatori internationali Iranienii…….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult