Acasa InternationalExterne Iranul e dispus sa reia negocierile privind programul sau nuclear

Iranul e dispus sa reia negocierile privind programul sau nuclear

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Autoritatile de la Teheran au dat asigurari ca vor opri programul de imbogatire a uraniului, in cazul in care marile puteri mondiale accepta propunerea acestora privind un schimb de combustibil nuclear.

Anuntul a fost facut miercuri, de Ahmet Davutoglu, ministrul turc al Afacerilor Externe, care a adugat ca a primit oferta Teheranului la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Reuters. In replica, Departamentul de Stat american a anuntat ca, desi de-a lungul timpului Teheranul a transmis adesea “semanle mixte”, Statele Unite sunt pregatite sa reia negocierile cu Iranul in privinta programului sau nuclear.

Reprezentantii Statelor Unite, Marii Britanii, Chinei, Frantei, Germaniei si Rusiei s-au intalnit ultima data cu o delegatie iraniana in luna octombrie a anului trecut, la Geneva, unde au discutat posibilitatea ca Iranul sa exporte uraniu slab imbogatit, in schimbul combustibilului necesar reactorului din apropierea Teheranului, care produce izotopi medicali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult