Acasa InternationalExterne Iranul îşi mută centrifugele în buncăre subterane

Iranul îşi mută centrifugele în buncăre subterane

scris de M.A.
3 afisari

Iranul se pregăteşte să instaleze în buncăre subterane sisteme de centrifugare destinate îmbogăţirii uraniului, ceea ce alimentează preocuparea Occidentului, au indicat miercuri surse diplomatice de pe lângă Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică.

Buncare in apropiere de Qom

Buncare in apropiere de Qom

Pregătiri în acest sens sunt în curs de desfăşurare la fabrica Fordow, situată într-o zonă muntoase de lângă oraşul sfânt şiit Qom, unde vor fi transferate instalaţii de îmbogăţire a uraniului, cu scopul de a le ţine la adăpost de eventuale atacuri aeriene externe, transmite Moldpres, citând agenţiile de presă internaţionale.

În iunie, Iranul a anunţat că va muta de la Natanz la Fordow instalaţiile pentru producerea uraniului îmbogăţit 20%, insistând că-şi va tripla capacitatea în domeniu, în replică la acuzaţiile Occidentului că Teheranul dezvoltă un program nuclear militar, sub masca unui proiect civil.

Iranul neagă încontinuu acuzaţiile Occidentului, insistând asupra dreptului său de a deţine tehnologie nucleară pentru scopuri strict paşnice.

9 comentarii

Parpangh(El) EI, Kum si kat de Adinc! 13-07-2011 - 14:59

Parca a mai fost un Adept al Jadului ,care a crezut ca scapa mutand industria de armament tot sub Pamant!

YAAKOV 13-07-2011 - 15:01

Si daca Iranul ar detine tehnologie nucleara si in scopuri militare care e problema ? Israelul de ce nu e luat la rost pentru cele cateva sute de bombe nucleare pe care le detine ?

sorin 13-07-2011 - 15:53

Iranul intr-adevar ca fabrica bomba atomica si isi ia masuri de precautie daca muta centrifugele in instalatii subterane ca sa nu fie vazut nimic din satelit,dar am impresia ca imaginea de mai sus este trucata sau falsa ca nu cred eu ca Iranul sa permita vreunui satelit sa ii spioneze lucrurile esentiale.Mai usor iar veni Iranului daca ar distruge satelitii ca sa fie mai sigur in paralel cu mutarea centrifugelor in subteran.

sorin 13-07-2011 - 15:57

Imaginea este falsa si pusa de saiturile guvernelor americane ca sa faca publicitate satelitilor americani desi Iranul detine suficiente mijloace pentu a anihila orice satelit strain.Nu cred o iota ca acea imagine ar fi reala.Este Trucaj cu T-mare

YAAKOV 13-07-2011 - 17:07

Are pe dracu Iranul. Nici China nu poate sa-i dea pe toti jos, desi a experimentat cu succes distrugerea unui satelit propriu.

In plus americanii si evreii se bazeaza pe cozile de topor din Iran. Cu satelitii doar se joaca, dar ei stiu tot de la spionii si tradatorii locali.

Parpangh(El) EI, La nivel declarativ sant I N B A T A B I L I 13-07-2011 - 18:28

Mai deunazi, au afirmat lansarea a doua rachete de actiune medie, in apropierea unor nave ale USA! Nu le-a vazut nimeni, nu le-au localizat radarele, ce mai dormeau …toti marinarii , ce mai performantii la Ahadjadul!

sorin 14-07-2011 - 15:31

mai Yaakov, satelitii pot fi eliminati ca mustele de pe cer daca vrea cineva.
Americanii au sateliti deasupra Terei datorita ingaduintei celorlalte state din lume da daca s-ar infuria fiecare stat pe acesti sateliti ai americanilor nu ar mai ramanea niciun castron american in spatiu

YAAKOV 14-07-2011 - 15:38

Asa o fi, cum zisasi. Dai cu Raza Mortii in ei si pica toti, ca mustele.

Ciu Huhu 14-07-2011 - 17:21

Bravo lor, iranienii e baieti dastepti, ba.
Pacat ca e condusi de mulahii aia nebuni!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult