Acasa InternationalExterne Iranul îşi ridică în cap monarhiile din Golf

Iranul îşi ridică în cap monarhiile din Golf

scris de M.A.
8 afisari

Monarhiile arabe din Golf au denunţat, în noaptea de duminică spre luni, „ingerinţele flagrante” ale Iranului în regiune, acuzând Teheranul că acţionează pentru a le destabiliza ţările.

Tarile Consiliului de Cooperare din Golf

Tarile Consiliului de Cooperare din Golf (globalarabnetwork.com)

Într-un comunicat, de la finalul unei reuniuni extraordinare a miniştrilor lor de Externe, cele şase ţări din cadrul Consiliului de Cooperare din Golf (CCG), şi anume Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite (EAU), Oman, Qatar şi Kuwait, şi-au exprimat „profunda îngrijorare faţă de continuarea ingerinţelor iraniene” în regiune, transmite Mediafax. Acestea au acuzat Teheranul că „plănuieşte comploturi vizând securitatea naţională” a ţărilor din cadrul Consiliului, că „seamănă revolta şi disensiuni confesionale între cetăţenii lor” şi că „aduce atingere suveranităţii” statelor din acest grup regional.

Reuniunea Consiliului intervine după ce mai mulţi membri din cadrul acestuia au exprimat poziţii dure împotriva Teheranului, acuzat că întreţine o reţea de spionaj în Kuwait şi de susţinerea mişcărilor de contestare şiite în Bahrain, unde, la putere, se află dinastia sunnită al-Khalifa.

3 comentarii

Baiet(EL): Numai monarhiile???? 04-04-2011 - 13:27

Iranul este factorul destabilizator number one, in Lume ,la ora actuala!Si asta nu de ieri,alaltaieri ! De la plecarea SAHin-Sahului,si cu precadere dela venirea la putere a actualului …

IonIon 05-04-2011 - 08:10

Dar Israelul ce este ?

Ciu Huhu 05-04-2011 - 08:11

Israelul ar trebui sa salveze monarhiile din golf, atacind Iranul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult