Acasa InternationalExterne Iranul recunoaște că a doborât, din greșeală, avionul ucrainean

Iranul recunoaște că a doborât, din greșeală, avionul ucrainean

scris de Misu Andrei
95 afisari

Statul Major al forțelor armate iraniene a recunoscut că zborul 752 al companiei Ukrainian International Airlines, care s-a prăbușit la 8 ianuarie la câteva minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran, a fost doborât cu rachete, din cauza unei erori umane, a anunțat televiPreședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că recunoașterea greșelii din partea Iranului nu este suficientă și enunță o serie de alte condiții.ziunea de stat Press TV.Prima reacție internațională a venit de la premierul Canadei, Justin Trudeau. Acesta spune că așteaptă o „cooperare deplină” din partea autorităților ucrainene.

Avionul de pasageri a fost doborât în mod neintenționat, precizează Press TV.  Iată cum a sunat anunțul făcut de televiziune:

„O zi tristă. Concluziile preliminare ale anchetei interne a forțelor armate: eroarea umană la momentul crizei generate de aventurismul SUA a dus la dezastru. Profundele noastre regrete, scuze și condoleanțe merg către poporul nostru, către familiile tuturor victimelor și către toate celelalte popoare afectate”, scrie Javad Zarif.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult